Mergi direct la conținut »
Circa 3.000 de participanți la marșul Cluj Pride au cerut legalizarea parteneriatelor civile. Protest în paralel al Noii Drepte
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Circa 3.000 de participanți la marșul Cluj Pride au cerut legalizarea parteneriatelor civile. Protest în paralel al Noii Drepte

Circa 3.000 de participanți la marșul Cluj Pride au cerut legalizarea parteneriatelor civile. Protest în paralel al Noii Drepte

Circa 3.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au participat, sâmbătă, la Marşul Cluj Pride de la Cluj-Napoca şi au cerut parteneriat civil pentru membrii comunităţii LGBT, transmite corespondentul Agerpres. În paralel, Noua Dreaptă a organizat un miting în favoarea familiei tradiționale la care s-au adunat circa 100 de oameni.

De Adrian Ilie,

„Este un moment istoric, pentru că oferim o vizibilitate comunităţii LGBT. Au fost zeci de ani în care oamenii nu ne-au cunoscut aşa cum suntem noi, diferiţi, cu bune şi cu rele. Ieşim în stradă pentru că avem dreptul să o facem. Am trăit în teamă şi minciună. A venit timpul să ieşim din invizibilitate, din anonimat. Am ieşit în stradă pentru că încă nu avem drepturi, cum este parteneriatul civil”, a spus organizatorul marşului, Lucian Dunăreanu.

Participanţii la marş au purtat steaguri şi umbrele în culorile curcubeului, precum şi afişe cu mesaje precum „Drepturi egale pentru fiecare”, „Corpul meu, drepturile mele”.

Printre participanţii la Marşul Cluj Pride s-au numărat viceprimarul oraşului Koln, Andreas Wolter, consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, consulul onorific al Spaniei, Jose Arnaud Uson, dar şi reprezentanţi ai unor partide precum Demos, USR, PLUS.

Drapelul LGBT, călcat în picioare

Tot sâmbătă, Noua Dreaptă a organizat un miting pentru familie, la care au participat aproximativ 100 de persoane. În cadrul mitingului, steagul LGBT, în culorile curcubeului, a fost călcat în picioare.

Participanţii la mitingul pentru familie s-au adunat în Piaţa Avram Iancu cu steaguri tricolore şi cu bannere cu mesaje precum „Familia este întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, „Stop parteneriatelor, căsătoriilor, adopţiilor homosexuale”, „Ruşine Iohannis”, „Cluj nu este Sodoma”. De asemenea, participanţii au rostit rugăciunea „Tatăl nostru” şi au scandat „Uniţi salvăm familia naturală”, „Uniţi salvăm familia creştină”, „Credinţa, familia, patria”.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

„Vrem să ne arătăm şi opoziţia faţă de marşul homosexualilor care va avea loc sâmbătă după-amiază la Cluj-Napoca. Primăria a făcut un pas înapoi (…), o astfel de manifestare nu ar fi trebuit autorizată. Faptul că unii oameni se mândresc cu o perversiune sau cu o orientare sexuală ni se pare ridicol”, a spus preşedintele organizaţiei Noua Dreaptă, Tudor Ionescu.

Citește și:Aproape 100 de persoane participă la mitingul pentru familia tradițională, la Cluj

Close
Închide
  Close