Ron Weiner şi David Geclowicz nu au vrut să dezvăluie identitatea persoanei care a apelat la Black Cube pentru a obține informații despre Laura Codrușa Kovesi, potrivit Digi 24. Cei doi spioni israelieni au susținut că au primit o listă cu opt nume, iar printre acestea era și numele prefectului Capitalei, Paul Nicolae Petrovan. Acesta din urmă a fost audiat ca martor la DIICOT, pe 21 aprilie,  în dosarul în care sunt anchetați cei doi israelieni.

Marți, procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anunțat că există informații despre persoana care a comandat spionarea șefei DNA. ”Noi am solicitat sprijin de la toate instituțiile statului, dar nu am primit informații. Avem o bănuială, dar nu am stabilit cu exactitate cine a comandat acțiunea de investigare”, a declarat șeful DIICOT

Ron Weiner si David Gelcowicz, angajați ai firmei Black Cube, sunt arestati preventiv pentru spionarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Procurorii susţin că Weiner Ron si Geclowicz David au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informaţii din conturi de email.

Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operațiunii, susțin procurorii, în timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul și familia persoanei publice vizate – ambii fiind coordonați din centrala firmei pentru care lucrau.

Werner și Geclowicz și-au derulat acțiunile din teren pe parcursul lunii martie și în acest timp au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților lui Kovesi.

Citește și: EXCLUSIV | Hackereală în șlapi. Un belgian de 25 de ani plănuia dintr-un hotel s-o hărțuiască pe cea mai puternică femeie din România

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente