De Dragoș Tănase,

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 22 iulie, ora 13.00 – 22 iulie, ora 18.00, în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Dar până atunci, local, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.

Avertizarea meteo cod galben de averse se va restrânge, după ora 18.00, la București și câteva județe din sudul țării, unde va ploua până mâine dimineață.

Astfel, în intervalul 22 iulie, ora 18.00 – 23 iulie, ora 06.00, în Muntenia și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până în dimineața zilei de miercuri, 24 iulie, îndeosebi la munte, precum și în regiunile sudice și sud-estice.

Citeşte şi:

Meteorologii anunță vreme caniculară luni. Cum vă protejați de temperaturile ridicate

Lovitura dura pentru Daniel Dobre, antrenorul alături de care Simona a câștigat turneul de la Wimbledon
GSP.RO

Lovitura dura pentru Daniel Dobre, antrenorul alături de care Simona a câștigat turneul de la Wimbledon

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri