MENIU CAUTĂ

Cod galben de ninsori şi viscol în cinci judeţe din țară. Care sunt zonele vizate de avertizare

Distribuie

Meteorologii au emis, marți, cod galben de ninsori valabil până miercuri, ora 10:00, în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și în cea mai mare parte a județelor Argeș și Caraș-Severin, acolo unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Potrivit ANM, în Munții Banatului și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată și troienită, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

În intervalul de timp menționat mai sus, aria precipitațiilor va cuprinde treptat toate regiunile și pe arii restrânse vor fi moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare și local se va depune strat nou de zăpadă, iar în vestul țării trecător vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. În regiunile sud-estice și în extremitatea de sud se vor semnala mai ales ploi. Se va forma polei.

Tot astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsoare și viscol valabil până la ora 16:00, în județul Caraş-Severin.

Se vor semnala ninsoare viscolită și intensificări ale vântului cu viteze, în general de 55…70 km pe oră în Reșița, Caransebeș, Moldova Nouă, Oravița, Oțelu Roșu, Anina, Zăvoi, Turnu Ruieni, Bozovici, Slatina-Timiș, Pojejena, Carașova, Bucoșnița, Obreja, Armeniș, Lupac, Băuțar, Constantin Daicoviciu, Păltiniș, Sichevița, Rusca Montană, Răcășdia, Buchin, Grădinari, Sasca Montană, Dognecea, Dalboșeț, Târnova, Coronini, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Glimboca, Gârnic, Bolvașnița, Șopotu Nou, Copăcele, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Marga, Ciuchici, Ezeriș, Brebu, Ciudanovița, Văliug, Goruia și Brebu Nou.

Luni, ANM a emis o informare meteo de ninsori, valabilă pentru cea mai mare parte a României, până miercuri, la ora 14:00.

Foto: Hepta

Vezi și cum va fi vremea în perioada 21 ianuarie-3 februarie.


Citește și:

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Iași au început deja. Autoritățile așteaptă peste 120.000 de turiști


 

Citește mai multe despre cod galben pe Libertatea.

Comentarii