MENIU CAUTĂ

Cod galben de ploi și vânt puternic în șase județe din țară. Urmează un nou val de frig

Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben de ploi și vânt puternic, valabilă în Iași și alte cinci județe din țară.

Avertizarea nowcasting este valabilă până la ora 17, pentru judeţele Vaslui, Galaţi, Iaşi şi zonele joase din judeţele Bacău, Vrancea şi Neamţ.

Potrivit ANM, vor fi ploi, iar vântul va sufla cu putere, ajungând să sufle la rafală cu aproape 65 de kilometri pe oră și, trecător, chiar și cu 70 de kilometri pe oră.

Vremea se anunță schimbătoare în acest sfârșit de săptămână. În estul țării, sâmbătă sunt așteptate ploi însemnate, însă duminică cerul se va degaja în toate regiunile.

Sâmbătă, temperaturile maxime vor atinge 20-25 de grade Celsius în toată țara. În schimb, duminică este așteptată o răcire în estul țării. Temperaturile la nivelul întregii țări vor fi cuprinse între 17 și 22 de grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei și în nordul Moldovei, iar cele mai ridicate în sudul Banatului și al Olteniei.

Vezi care este prognoza meteo pentru luna octombrie.


Citește și VIDEO/ Andreea Marin, despre dieta care i-a îmbunătățit viața în 40 de zile. „Am simțit nevoia să mă reechilibrez!”


 

Citește mai multe despre ANM, vreme și Vremea pe Libertatea.

Comentarii