Mergi direct la conținut »
#SalariileRomanilor. Codul Fiscal se schimbă după cum bate vântul. IMM-urile nu fac transferul contribuțiilor, dar dau prime și bonusuri
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > #SalariileRomanilor. Codul Fiscal se schimbă după cum bate vântul. IMM-urile nu fac transferul contribuțiilor, dar dau prime și bonusuri

#SalariileRomanilor. Codul Fiscal se schimbă după cum bate vântul. IMM-urile nu fac transferul contribuțiilor, dar dau prime și bonusuri

Codul Fiscal ar trebui să rămână neschimbat până în 2020, tocmai pentru a avea o stabilitate și predictibilitate, potrivit reprezentanților IMM-urilor din România. 

De Paul Barbu,

„Deja Codul Fiscal a fost schimbat de două ori prin Ordonanțe de Urgență. A fost modificat o dată pentru acel formular 600, apoi Guvernul a anunțat că-l mai modifică încă o dată prin OUG. Se vorbește pe mai multe voci despre fiscalitatea din România, ceea ce nu face decât să fie în detrimentul nostru, pentru că nu știm care este vocea autorizată”, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o conferință de presă.

Potrivit lui, apar foarte multe polemici și dispute, iar acest lucru nu face bine economie naționale. „În momentul de față, ne aflăm într-o pseudo-revoluție fiscală în care mai puțin de jumătate dintre întreprinzători au trecut contribuțiile de la angajator la angajat. Mai mult, aproape 90% dintre IMM-uri s-au opus transferului de contribuții fiscale pentru că au menționat faptul că efectele au fost negative”, a mai spus Jianu.

Soluții la transferul de contribuții

Și pentru că nu au știut cum va ieși legea din Parlament, mulți dintre patronii de firme din România au așteptat să vadă ce se întâmplă.

„Întreprinzătorii nu au siguranța că o lege va ieși din Parlament așa cum și-au dorit. Uitați-vă că președintele PSD deja a dat declarații că legea s-ar putea să fie schimbată în Parlament. Aceștia nu au siguranță că dacă o OUG a plecat sub o formă din Guvern, ea, din Parlament și până va fi semnată de președinte, va avea aceeași formă”, a mai afirmat Florin Jianu.

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”
Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

 

Din acest motiv, spune șeful IMM-urilor, două treimi dintre afaceriștii mici și mijlocii au preferat să aștepte și să vadă cum va ieși legea din Parlament și au ales alternativ, să dea prime, bonusuri sau unii dintre ei, chiar să-i facă parte din profitul firmei pe care o conduc.

Fostul ministru al IMM-urilor spune că încă nu a văzut ca noul Guvern să își asume public anumite măsuri, unele obiective sau chestiuni concrete care să facă viața tuturor românilor mult mai ușoară.

Scad salariile în toată economia

„În mediul public, sunt foarte multe voci care spun că salariile scad, dacă vorbim în continuare de transferul contribuțiilor. Sunt categorii sociale întregi care vor fi afectate. Noi am avertizat asupra acestui lucru și am spus că va trebui să discutăm minim 6 luni despre acest lucru. Nu spunem să stam ca în SUA, unde s-a stat 6 ani de zile, dar măcar 6 luni trebuia să verificăm și noi toate aceste aspecte”, a mai spus președintele CNIPMMR.

Ministerul Sănătății ne apără de coronavirus până la 15:30, că „după ora 16:00 în fiecare zi” secretarul de stat Moldovan pleacă la spitalul privat!
Recomandări

Ministerul Sănătății ne apără de coronavirus până la 15:30, că „după ora 16:00 în fiecare zi” secretarul de stat Moldovan pleacă la spitalul privat!

 

Întreprinzători voiau această marjă de timp tocmai pentru ca măsura care prevede transferul contribuțiilor să fie discutată și înțeleasă, pentru a nu se mai creat atâtea probleme.

Pe de altă parte, două milioane de români din mediul privat vor avea salariile scăzute după transferul contribuțiilor, a mai spus fostul ministru delegat pentru IMM-uri.

„Două milioane de angajați din mediul privat vor avea salariile scăzute după ultimele măsuri fiscale. Nimeni nu a câștigat din aceste lucruri, nici măcar o persoană. În momentul de față, este o incertitudine generalizată în România. IMM-urile au găsit o soluție pentru a nu face transferul contribuțiilor către angajat, îi vor premia pentru a păstra o cât mai bună parte din bani”, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Medii și Mici din România.


Citește și:

Liviu Pop vrea eliminarea calificativelor în învățământul primar; Proiectul de lege va fi depus în Parlament

Close
Închide
  Close