Președinta Comisiei JURI, Lucy Nethsingha, a trimis lui David Sassoli o scrisoare în care prezintă concluziile legate de evaluarea posibilului conflict de interese în care s-ar afla Rovana Plumb.

Comisia pentru afaceri juridice a decis că este necesar să se adreseze președintelui ales al Comisiei cu privire la îngrijorarea acestuia că există potențial conflict de interese în legătură cu portofoliul de comisar pentru transport.

Scrisoarea Comisiei JURI către președintele Parlamentului European

”Acest lucru provine dintr-un împrumut primit de comisarul desemnat de la o persoană fizică care operează profesional în domeniul turismului, precum și din faptul că pe baza de informații pe care le-a primit Comitetul, nu este clar cum trebuie plătit acest împrumut restant înapoi într-un mod deschis și transparent. Prin urmare, Comisia pentru afaceri juridice are în vedere că în această etapă și până la rezolvarea acestui conflict de interese, există o îndoială serioasă cu privire la aceasta dacă comisarul desemnat își poate exercita rolul de comisar pentru transporturi. Comisia pentru afaceri juridice este, de asemenea, îngrijorată că problemele legate de restituirea împrumutul restant ar putea rămâne astfel încât să creeze în continuare un potențial conflict de interese tot în raport cu alte portofolii”, se arată în documentul prezentat de către Mediafax.

Președintele Parlamentului European a răspuns Comisiei JURI printr-o altă scrisoare în care precizează că procedura de numire a Rovanei Plumb este suspendată, dar cere clarificări suplimentare.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

”Aș fi recunoscător dacă m-ați putea anunța dacă JURI va întocmi recomandări care vizează rezolvarea unui conflict de interese real sau potențial sau, în final, va concluziona că Rovana Plumb, comisarul desemnat, nu este în măsură să o exercite funcția în conformitate cu tratatele și Codul de Conduită. În ultimul caz, m-aș adresa apoi președintelui ales al Comisiei”, a scris David Sassoli, care a solicitat Comisiei JURI să ofere un răspuns până luni, la prânz.

Citeşte şi:

Mihai Fifor: ”N-am niciun motiv să nu cred în succesul Rovanei Plumb”

Care sunt pașii următori după respingerea Rovanei Plumb și ce se întâmplă cu portofoliul României din Comisia Europeană

Klaus Iohannis, reacţie la respingerea Rovanei Plumb: „Îi cer imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă o nouă nominalizare!”

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută