Mergi direct la conținut »
Condamnarea lui Liviu Dragnea a ajuns în presa străină. Euronews: "Cel mai puternic politician român a fost trimis la închisoare"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Condamnarea lui Liviu Dragnea a ajuns în presa străină. Euronews: "Cel mai puternic politician român a fost trimis la închisoare"

Condamnarea lui Liviu Dragnea a ajuns în presa străină. Euronews: „Cel mai puternic politician român a fost trimis la închisoare”

Presa internațională relatează despre condamnarea lui Liviu Dragnea la trei ani și jumătate de închisoare, în dosarul angajărilor fictive.

De Andreea Radu,

„Cel mai puternic politician român a fost trimis la închisoare”, a titrat Euronews, notând că este de așteptat ca liderul PSD să ajungă la închisoare astăzi.

„România este clasată printre cele mai corupte membre ale UE de către Transparency International. În ultimii doi ani, țara a fost zguduită de proteste împotriva încercărilor politicienilor de a decriminaliza unele infracțiuni de corupție și de a slăbi sistemul judiciar”, mai scrie pe site-ul televiziunii europene.

Totodată, mai multe agenții de presă au preluat știrea, printre care și bloomberg.com. „Pentru Dragnea, viitorul din spatele gratiilor este neclar. El a reușit să scape de condamnarea inițială pentru a conduce România din spatele scenei”, notează bloomberg.com.

AFP a raportat că șeful partidului Social Democrat urmează să fie încarcerat după ce a pierdut un recurs împotriva unei condamnări de corupție.

„Curtea a menținut decizia luată la judecata pe fond, au anunțat judecătorii, iar lui Dragnea i s-au dat 24 de ore să se prezinte la poliție pentru a-și începe sentința”, a scris AFP.

Liviu Dragnea  a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare,  în iunie 2018, la judecata pe fond a dosarului, sentință pe care a contestat-o în septembrie. O lună mai târziu a început judecata în apel, care s-a finalizat după 10 termene, pe 20 mai 2019.

Liviu Dragnea urmează să fie încarcerat la penitenciarul Rahova. După ce va ajunge la penitenciarul Rahova, liderul PSD va intra într-o perioadă de carantină timp de 21 de zile.

Foto: EPA


Tolo: Încă un nevinovat intră la închisoare. Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare!


 

Close
Închide
  Close