Mergi direct la conținut »
Trimisul special Libertatea, corespondență din Segovia, Spania: Străzile sunt pline, dar nimeni nu intră în restaurantul chinezesc
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Trimisul special Libertatea, corespondență din Segovia, Spania: Străzile sunt pline, dar nimeni nu intră în restaurantul chinezesc

Trimisul special Libertatea, corespondență din Segovia, Spania: Străzile sunt pline, dar nimeni nu intră în restaurantul chinezesc

Străzile cochetului oraș spaniol Segovia nu s-au golit de teama coronavirusului. Din contră, localnicii și turiștii își văd în continuare de tabieturile lor, cu o excepție: restaurantul chinezesc este pustiu.

De Viorel Tudorache,

UPDATE, ora 22.00. Autoritățile din Madrid au raportat joi încă 10 cazuri confirmate de coronavirus: șapte la Valencia, iar alte trei la Barcelona, ​​Segovia și Valladolid, anunță El Pais. De luni, în Spania au fost depistate cu coronavirus 23 de persoane.

Situat la circa 50 de kilometri nord de Madrid, orașul Segovia este celebru pentru apeductul roman aflat într-o stare excepțională de conservare și pentru catedrala gotică sau castelul care a inspirat desenele lui Walt Disney.

Acesta este și motivul pentru care atrage numeroși turiști din toate colțurile lumii. Izbucnirea epidemiei de coronavirus nu i-a speriat pe vizitatori. Piețele și terasele sunt în continuare pline de oameni.

Totuși, o umbră de îngrijorare a început să se instaleze de luni, când au fost confirmate primele cazuri. Localncii nu au renunțat însă la obicieiurile lor, ies la terase, dar discută despre coronavirus. Mai mult în cheie politică. Cât despre vizitatori, nu ezită să se odihnească la o terasă între două obiective turistive.

O notă discordantă o face restaurantul chinezesc din zona turistică: e gol, niciun client nu-i calcă pragul.

Primele cazuri de coronavirus au fost semnalate în urmă cu două zile în Spania, care a fost animată zilele trecute de tradiționalele carnavaluri. O femeie din Barcelona care s-a întors din Italia a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat Ministerul spaniol al Sănătăţii, fiind al doilea caz înregistrat în Catalonia. Alte două cazuri au fost semnalate în insulele Tenerife.


Close
Închide
  Close