Mergi direct la conținut »
Corina Creţu îi cere Vioricăi Dăncilă explicaţii, după atacurile lui Darius Vâlcov la adresa Comisiei Europene: "Să spună dacă reprezintă poziţia oficială a României"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Corina Creţu îi cere Vioricăi Dăncilă explicaţii, după atacurile lui Darius Vâlcov la adresa Comisiei Europene: "Să spună dacă reprezintă poziţia oficială a României"

Corina Creţu îi cere Vioricăi Dăncilă explicaţii, după atacurile lui Darius Vâlcov la adresa Comisiei Europene: „Să spună dacă reprezintă poziţia oficială a României”

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a invitat-o, luni, pe premierul Viorica Dăncilă să spună oficial, la Bruxelles, dacă toate atacurile din ultima perioadă la adresa Comisiei Europene reprezintă poziţia oficială a statului român. Reacţia dură a oficialului european vine după ce a fost acuzată, de consilierul premierului, Darius Vâlcov, că "minte prin omisiune" referitor la parteneriatul public - privat. 

De Valentina Postelnicu,

Corina Creţu a fost întrebată, la Bihor, cum comentează o serie de acuzaţii la adresa sa făcute duminică seară de Darius Vâlcov, consilier al premierului, ea arătând că nu este pentru prima dată când reprezentanţi ai partidului de guvernământ, inclusiv din Guvern, atacă Executivul de la Bruxelles.

„Nu este pentru prima dată când oameni din partidul de guvernământ, inclusiv din Guvern, atacă Comisia Europeană. Aseară, nu numai eu am constatat acest lucru, ci şi preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean Claude Junker. Ştiţi şi că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans este de câteva săptămâni bune atacat şi jignit din România de către membrii partidului de guvernământ. (…) Guvernul României va fi miercuri la Bruxelles, va prezenta în cadrul Colegiului Comisarilor programul Preşedinţiei României la Consiliului UE şi aş invita-o pe doamna prim-ministru să facă aceste precizări – dacă toate aceste atacuri la adresa CE reprezintă poziţia oficială a statului român”, a declarat comisarul european, potrivit Agerpres.

Potrivit comisarului, în toate regulamentele Comisiei Europene se încurajează parteneriatul public – privat şi a precizat că declaraţiile sale legate de această modalitate de a realiza proiecte s-au referit doar la faptul că România are o şansă istorică de a avea fonduri nerambursabile de la UE.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Corina Creţu i-a transmis lui pe Darius Vâlcov să citească recomandările din rapoartele Curţii de Conturi Europene referitoare la ţările care n-au experienţa parteneriatelor public – private şi despre modul cum trebuie să abordeze aceste lucruri cu mare prudenţă pentru a nu avea penalităţi sau renegocieri costisitoare pentru populaţie mai târziu.

„Nu este problema mea, este decizia statului român, dar nu am primit nicio notificare la Comisia Europeană cum că se doreşte să se facă un proiect pe parteneriat public – privat. Am aflat de la televiziuni despre Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, despre care specialiştii noştri spun că avem bani pentru studii de fezabilitate să-l facem în această perioadă de programare şi să începem construcţia în 2021. În orice caz, ca o medie, se spune în aceste rapoarte ale Curţii de Conturi Europene foarte clar că un parteneriat public – privat durează între 20 şi 30 de ani şi de aceea CE recomandă să se facă cu consultanţă de la instituţiile financiare internaţionale, cum ar fi Banca Europeană de Investiţii sau Banca Mondială. Deci, această politizare este în detrimentul cetăţenilor”, a afirmat comisarul european.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Ce spunea Vâlcov: Ţările din Estul Europei au un interes comun cu România în domeniul transportului de mărfuri, iar partea de Vest are un „interes contrar”

Darius Vâlcov a susţinut, într-un interviu la Antena 3, că ţările din Estul Europei au un interes comun cu România în domeniul transportului de mărfuri, iar partea de Vest are un „interes contrar”, iar aceasta este imaginea „Europei cu două viteze”, aşa cum a numit-o Jean-Claude Junker.

„Cu domnul Junker este interesant un alt lucru. Acum, înainte de a pleca, domnia sa, după aceşti ani magnifici, cu pantofi de o culoare şi cealaltă, cu bălăngănitul ăsta, când într-o parte când în cealaltă, a uitat poate să anunţe foarte ferm că doreşte ca şantierelor navale din Europa să li se permită să înceapă să caseze nave – ştiţi că trebuie să dai autorizaţie pentru asta. Şi a deschis dumnealui o listă şi a spus: până la 15 octombrie. Dar a deschis lista asta, însă a uitat să facă şi public lucrul ăsta, pentru autorizaţiile de casat nave, şi România a uitat, că niciun şantier nu s-a autorizat. (…) E ceva foarte grav. Deocamdată nu am rămas fără aceste autorizaţii – că nu s-a închis, acum vor să îl închidă, înainte de a veni România la preluarea preşedinţiei – dar sper să nu îl închidă, pentru că şi şantierele din România trebuie să beneficieze de dreptul de a casa şi de a tăia aceste nave”, a arătat Vâlcov.

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale
Recomandări

Vagabonzii din Haimanale. Gabriela, o asistentă medicală, are grijă de câinii nimănui din satul lui Caragiale

PNL: Vâlcov trebuie să plece din Guvern, după afirmaţiile făcute „împotriva intereselor României în Uniunea Europeană”

Darius Vâlcov, consilier al prim-ministrului Viorica Dăncilă, trebuie să plece din Guvern după afirmaţiile făcute „împotriva intereselor României în Uniunea Europeană”, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

„Afirmaţia acestuia că Vestul Europei nu doreşte construcţia de autostrăzi în România pentru că nu vrea dezvoltarea României este o manipulare grosolană a propriei incompetenţe şi a guvernului din care face parte. Prin astfel de afirmaţii, Darius Vâlcov, cel care conduce în realitate guvernul de marionete ale lui Liviu Dragnea, exprimă o agendă ascunsă şi paralelă a unor politicieni infractori care vor să scoată România din Uniunea Europeană pentru a scăpa de puşcărie. Construcţia de autostrăzi în România este sabotată cu bună ştiinţă chiar de acest condamnat penal şi de guvernarea PSD – ALDE din care face parte pentru că, deşi există bani europeni alocaţi pentru proiectele majore de infrastructură din România, prim-ministrul Viorica Dăncilă, consiliată de Darius Vâlcov, refuză să trimită cererile de finanţare la Bruxelles. (…) Premierul României, Viorica Dăncilă, trebuie să se delimiteze urgent de afirmaţiile consilierului său, Darius Vâlcov, şi să-i ceară să plece din Guvernul României. Altfel, înseamnă că prim-ministrul Viorica Dăncilă îşi asumă public aceste afirmaţii împotriva Uniunii Europene într-un moment în care România urmează să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, ceea ce demonstrează încă o dată că nu înţelege importanţa acestui rol”, spune Dancă într-un comunicat oficial.

Citeşte şi: Drumul expres Craiova-Pitești. S-au semnat contractele pentru primele trei loturi. 1,8 miliarde de lei costă realizarea a 57,55 de kilometri!

Close
Închide
  Close