De Ciprian Iana,

Noul bilanț al epidemiei a determinat oficialitățile din China să instituie alertă maximă în țară.

Astfel, ca măsură de precauție, în unele cazuri, persoanele care prezintă simptomele bolii au început să fie transportate spre spitale în containere sigilate! De asemenea, doctorii care intră în contact cu bolnavii au proceduri extrem de stricte privind dezinfectarea.

Deja, șapte orașe au fost declarate ”închise” în China, zecile de milioane de oameni din aceste centre urbană fiind practic, cu toții, în carantină.

În aceste orașe s-au închis localurile, transportul public a fost suspendat, iar adunările cu ocazia Anului Nou chinezesc (25 ianuarie) au fost anulate.

”Am spus foarte clar că toate evenimentele care implică adunări mari de oameni trebuie anulate, dacă nu sunt neapărat necesare. Pentru cazuri speciale este nevoie de aprobare. Noi le-am recomandat și studenților să-și ia cu ei mâncarea de la cantină, în loc să ia masa împreună în locuri publice”, a declarat, în presa locală, Zhou Yongming, directorul al Spitalului Universitar Wuhan.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

Este ”foarte probabil” ca virusul să ajungă în Europa

Între timp, în Marea Britanie, 14 pacienți au fost testați pentru că prezentau simptomele infecției cu coronavirusul.

Toți cei 14 au sosit în Marea Britanie din Wuhan, orașul de unde a pornit epidemia.

Testele au fost negative pentru cinci dintre cele 14 persoane. Alți nouă pacienți așteaptă încă rezultatele.

Profesorul Juergen Haas, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Edinburgh, a declarat pentru BBC că este ”foarte probabil” ca virusul să ajungă în Marea Britanie, dar și în oricare altă țară europeană.

Haas a explicat că doar la Universitatea din Edinburgh există cel puțin 2.000 de studenți chinezi care călătoresc constant între casă și locul unde studiază.

Cum se transmite coronavirusul

Virusul face parte din familia coronavirusurilor (din care fac parte SARS și MERS) ce pot infecta oamenii, animalele și păsările.

Sunt 6 tipuri de virus ce pot infecta oamenii: 4 comune (229E (alpha coronavirus), NL63 (alpha coronavirus), OC43 (beta coronavirus), HKU1 (beta coronavirus)) la care se adaugă MERS și SARS.

Transmiterea de la o persoană la alta se face cu mare uşurinţă pe cale aeriană (vorbire, tuse, strănut) sau prin contact direct sau indirect cu secreţiile respiratorii aflate pe mâinile acestora sau pe suprafeţe contaminate.

Citeşte şi:

Un renumit medic din Mureș, găsit spânzurat în casă. Bărbatul era soțul judecătoarei care s-a sinucis anul trecut, în noiembrie

Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui A.I Cuza

Mașina unui polițist, incendiată în parcare, la Reșița. Un șofer amendat s-ar fi răzbunat

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre