Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Cum alegi câinele potrivit pentru copilul tău?

Cum alegi câinele potrivit pentru copilul tău? Când vine vorba să-i cumperi copilului tău un câine, trebuie să ții cont de mai mulți factori. Nu alege niciodată un câine doar pe principiul că e frumușel și jucăuș. Trebuie să fie potrivit stilului tău de viață. Instructorul canin Mihai Nae ne spune cum alegi câinele potrivit pentru copilul tău.

De Delia Chilianu,

Teia are 10 ani și este o fetiță isteață, cărei îi plac tare mult animalele. În urmă cu 5 luni părinții i-au luat un câine, pentru că ea le tot spunea că vrea un partener de joacă. De când o are pe Kira, Teia se declară foarte fericită. Ies amândouă în parc și e mândră de Dobermanul ei. Instructorul de dresaj canin Mihai Nae lucrează cu Kira de 5 ședințe și spune că deja se vede o schimbare. Mihai spune despre Doberman că este un câine bun și pentru pază și de companie și, pentru că nu lasă păr, este un câine potrivit pentru a fi ținut în apartament.  “Pentru copii recomand în primul rând femela de Ciobănesc German, Ciobănescul Elvețian, Bullmastifful, iar dintre cei cu talie mică, recomandă Westie”, explică instructorul de dresaj canin.

Există și rase care nu sunt recomandate copiilor: Ciobăneștii caucazieni, Ciobăneștii de Asia Centrală și Rottweilerii. “Sunt câini foarte puternici, care nu prea ar putea să fie controlați de vreun copil și, în plus, nu prea ai de unde să știi ce fel de temperament va avea respectivul puiandru pe care-l iei”, explică Mihai Nae, cel care va face un curs cu renumitul instructor de dresaj canin Cesar Millan.

Cum alegi câinele potrivit pentru copilul tău? Trebuie să ții cont și de programul pe care-l ai

Cum alegi câinele potrivit pentru copilul tău?

Mihai Nae lucrează cu dobermanul Kira de 5 ședințe. Teia (10 ani) e mândră de ”prietena” ei

Instructorul de dresaj canin Mihai Nae ne-a mai spus că atunci când decizi să îți iei un câine trebuie să se potrivească programului pe care-l ai. Spre exemplu, pentru persoanele foarte ocupate Ciobănescul German și Bulmasstifful sunt perfecți. Pe de altă parte, sunt câini care vor multă atenție și trebuie să le aloci mult timp: Beagle, Bichon, Labrador, Ciobănesc Belgian Mallionois. “În cazul unui Ciobănesc Belgian Mallionois, dacă nu îi acorzi suficient timp, poate devia în agresivitate”, explică Mihai Nae.

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis
Recomandări

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis

Mihai spune că indiferent de talie câinele trebuie dus la dresaj , iar dresajul se face când patrupedul are în jur de 3- 4 luni. O ședință de dresaj durează între 30 și 45 de minute în funcție de capacitatea cățelului de a asimila informațiile. “În general, nu e importanta durata, ci contează să obții ceva în acea sedință ( de dresaj- n.r.). Dacă ai reușit să obții în 20 de minute o așteptare în punct fix, atunci e bine să oprești ședința, pentru că altfel există posibilitatea să se plictisească și să compromită următoarea ședință”, ne-a mai spus Mihai Nae. Prețul unui curs lunar variază între 200 și 300 de euro. Rezultatele dresajului se văd după aproximativ 2 luni.


STUDIU/ Centrala de apartament, ”ucigașul tăcut” din casă. Concluzii îngrijoarătoare: mortalitatea a crescut de patru ori

Close
Închide
  Close