Dragoș D., fost sportiv de performanță din Bacău, în prezent antrenor, a fost condamnat de Judecătoria Bacău la 5 ani și două luni de închisoare alături de doi prieteni. Sentința pronunțată pe 22 februarie nu este definitivă, fiind contestată de fostul boxer, care în fața judecătorilor și-a recunoscut faptele și a solicitat să fie judecat prin procedura simplificată, potrivit actelor de la tribunal.

Răfuială între foști parteneri

Cei trei bărbați au fost puși sub acuzare pentru șantaj și lipsire de libertate în urma unui episod extrem de violent petrecut în 2014. Victima de atunci e un fost apropiat al lui D., care fusese prins de autoritățile finlandeze după ce a folosit carduri clonate pentru a scoate bani din bancomate. Cardurile îi erau livrate de către D., a recunoscut acesta în fața polițiștilor finlandezi.

„Între persoana vătămată și inculpatul D. Dragoș a existat o relație de colaborare infracțională, descrisă de către persoana vătămată drept aceea că în perioada în care a fost pe teritoriul Finlandei, inculpatul îi remitea carduri clonate, iar ea trebuia să scoată numerar la bancomat. După ce a obținut aproximativ 20.000 de euro în acest mod, persoana vătămată a fost depistată și prinsă de către autoritățile judiciare finlandeze. În urma declarațiilor pe care le-a dat persoana vătămată, autoritățile au ajuns la inculpatul D., iar acesta a fost supus procedurilor judiciare și a executat pedeapsa închisorii în cuantum de 18 luni”, se menționează în hotărârea Judecătoriei Bacău.

După executarea pedepsei, inculpatul D. Dragoș a contactat persoana vătămată și i-a cerut să îi remită suma de 5.000 de euro, întrucât condamnarea sa a intervenit ca urmare a declarației persoanei vătămate.

Din hotărârea instanței:

După reîntoarcerea în România, fostul boxer s-a întâlnit cu cel pe care „îl turnase” polițiștilor, într-un restaurant din Bacău. I-a cerut pe loc 2.000 de euro, însă bărbatul a invocat că nu are bani asupra sa. „Dat fiind faptul că persoana vătămată replica lipsa banilor, inculpatul a mușcat persoana vătămată de lobul urechii. De altfel, practicant al boxului și cu o constituție solidă, inculpatului nu i-a fost greu să se impună în fața persoanei vătămate și să îi creeze o stare de temere”, au precizat procurorii în actul de sesizare a instanței.

Pentru că D. l-a amenințat că nu va pleca de la masă dacă nu va primi banii, victima și-a sunat prietena, solicitându-i să o sune pe sora sa și să îi transfere urgent 1.000 de euro în cont, deoarece se află într-o situație de urgență. A primit banii, pe care i-a înmânat lui D., însă acesta, inculpatul, i-a comunicat că pentru restul sumei trebuie să îi plătească dobândă câte 140 de euro lunar. Victima nu i-a oferit banii, evitând să se mai întâlnească cu acesta.

Victima, amenințată cu patentul că va rămâne fără degete

Câteva luni mai târziu, D., împreună cu doi prieteni, i-a întins o cursă bărbatului care nu i-a mai plătit sumele cerute pentru „greșeala” făcută în Finlanda.

Au apelat la o tânără cu care victima discuta pe mesageria de la Facebook, care i-a propus o întâlnire. L-a invitat în apartamentul său cu o sticlă de vin. Inițial a acceptat, însă ulterior bărbatul s-a răzgândit și și-a trimis un prieten la întâlnire.

Fără a bănui cine îl aștepta în locuință, martorul a cumpărat o sticlă de vin și a intrat în apartamentul tinerei. Nu a apucat bine să-și dea haina jos, că a fost întâmpinat de către cei trei bărbați. Enervat din cauză că nu a venit persoana așteptată, D. și cei doi complici i-au comunicat că va suporta datoria de 3.000 de euro, dacă nu își va chema prietenul urgent. Speriat de ce se întâmpla, tânărul a cedat presiunilor și l-a sunat pe prietenul său, spunându-i să vină și el la locuința martorei, că mai este acolo încă o fată.

Acesta s-a conformat și a ajuns în scurt timp în apartament. A fost întâmpinat de tânăra cu care anterior discutase pe messenger și de cei trei agresori, care i-au permis celuilalt tânăr să plece din apartament.
D. i-a reamintit de datorie victimei, care i-a explicat că nu are bani și că are asupra sa doar 70 de lei. A primit o lovitură brutală în piept, fiind trântit la podea.

Agresorii i-au cerut să vândă sau să amaneteze autoturismul pe care îl folosea, însă bărbatul le-a spus că autoturismul aparține prietenei sale și că nu are niciun drept asupra acestuia.

Pentru că refuza să ofere banii solicitați, unul dintre agresori i-a cerut tinerei din apartament să îi aducă un patent. Pentru a fi convingător, prietenul lui D. a prins cu patentul degetul mare al victimei și l-a strâns cu putere, spunându-i că „data viitoare va pierde degetul, dacă nu va aduce banii”.

„Tot pentru a convinge persoana vătămată, în timp ce era întinsă ca urmare a loviturilor aplicate de inculpatul D. Dragoș, inculpatul A.C. Gheorghiță a călcat pe cap persoana vătămată, cerând imperativ să găsească o soluție și să plătească”, au precizat anchetatorii.

Îngrozită, victima și-a luat angajamentul că în termen de două zile le va achita cei 3.000 de euro. După ce a scăpat din apartament însă, s-a adresat autorităților.

Condamnat și în Noua Zeelandă

În fața celei mai recente condamnări, D. a contestat sentința la fel cum a făcut-o și la prima judecată. Atunci a considerat pedeapsa de 4 ani „excesiv de dură în ceea ce privește cuantumul acesteia, dar și modalitatea de executare”. Însă acest verdict a fost anulat de instanță, pentru că D. a fost judecat în lipsă, în timp ce se afla în Noua Zeelandă, acolo unde fusese condamnat la doi ani de închisoare pentru aceeași infracțiune ca în Finlanda: clonare de carduri.

Potrivit presei locale din Bacău, în prezent, Dragoș D. este antrenor de kickboxing și organizator de evenimente sportive. Cei doi complici ai săi au primit condamnări cu suspendare.

Foto ilustrativă: 123rf.com

Citeşte şi:

Acte ale contribuabililor, ținute pe hol la ANAF Iași, la îndemâna oricui. „Colegii noștri se sufocă sub documente”

Apa lacului IOR din Capitală este roșie de trei săptămâni. ONG-urile avertizează că dejecțiile deversate sunt cauza

Papa Francisc s-a rugat printre ruinele bisericilor creștine din Irak, devastate de furia teroristă a Statului Islamic

FOTO Luca Reghecampf e într-o relație cu o fostă gimnastă din lotul României! Cine i-a dat de gol
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Luca Reghecampf e într-o relație cu o fostă gimnastă din lotul României! Cine i-a dat de gol
Mărturiile cutremurătoare ale singurilor supravieţuitori ai tragediei de pe Siret: "Îi vedeam pe toţi că se scufundă"
Observatornews.ro
Mărturiile cutremurătoare ale singurilor supravieţuitori ai tragediei de pe Siret: "Îi vedeam pe toţi că se scufundă"
Horoscop 3 august 2021. Taurii pot descoperi soluții pentru probleme cu care își bat capul de mai multe luni
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2021. Taurii pot descoperi soluții pentru probleme cu care își bat capul de mai multe luni
Ce s-a aflat despre cei 5 tineri care s-au înecat în Siret. Claudiu, de 14 ani, a murit încercând să-și salveze prietenii
Știrileprotv.ro
Ce s-a aflat despre cei 5 tineri care s-au înecat în Siret. Claudiu, de 14 ani, a murit încercând să-și salveze prietenii
Cum a ajuns o tânără speranţă a ţării în sport vedetă în filme pentru adulţi. "Când i-am spus mamei, a fost şocată"
Telekomsport
Cum a ajuns o tânără speranţă a ţării în sport vedetă în filme pentru adulţi. "Când i-am spus mamei, a fost şocată"
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%
PUBLICITATE
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%