MENIU CAUTĂ
10 Iun. 2018 12:46

Cum răspunde Gabriela Firea după imaginile cu gunoaiele rămase în Piața Victoriei, la finalul mitingului PSD

Distribuie

Cum răspunde Gabriela Firea după imaginile cu gunoaiele rămase în Piața Victoriei, la finalul mitingului PSD. Primăria Municipiului București spune că 100 de oameni, cu 10 utilaje au intervenit, sâmbătă seară, pentru a curăța zona în care s-a desfășurat mitingul. 

Piața Victoriei a rămas plină de gunoaie, dupa mitingul PSD. După ce cei peste 100.000 de oameni au părăsit zona unde a avut loc mitingul PSD, în urma lor a rămas un morman de gunoaie. Imaginea dezolantă rămasă după miting a provocat un conflict între protestatarii #Rezist și organizatorii mitingului, iar la un moment dat, protestatarii #Rezist au început să strângă și ei din gunoaiele rămase în Piața Victoriei.

Duminică, Primăria Capitalei a precizat, într-o postare pe Facebook, că 100 de muncitori cu 10 utilaje (curățătoare, cisterne de spălat, utilaje pentru încărcarea și transportul deșeurilor) au salubrizat întreg perimetrul în care s-a desfășurat evenimentul.

Ce spune Primăria Capitalei: 

Salubrizarea în Piața Victoriei și în celelalte spații în care au avut loc evenimente publice:

Imediat dupa finalizarea manifestării publice care a avut loc seara trecută în Piața Victoriei, și la care au participat sute de mii de persoane, operatorii de salubrizare, angajați de organizatori, au intervenit prompt pentru salubrizarea zonei. Astfel, în mai puțin de o oră, 100 de muncitori cu 10 utilaje (curățătoare, cisterne de spălat, utilaje pentru încărcarea și transportul deșeurilor) au salubrizat întreg perimetrul în care s-a desfășurat evenimentul.

Deși se dorește inducerea ideii că salubrizarea acestei Piețe reprezintă un eveniment ”unic”, menționăm faptul că la toate manifestările publice, adunări, festivaluri, concerte etc. organizatorii au obligația, prin protocoalele încheiate cu Primăria Municipiului București, să asigure salubrizarea zonelor unde au avut loc evenimentele.

Subliniem faptul că în cursul nopții au fost salubrizate toate zonele din București unde au avut loc manifestări publice (evenimente sportive, marșul LGBT, marșul Noua Dreaptă etc).


REPORTAJ VIDEO | 100 de ani de la Marea Unire, 100 de Românii paralele

Citește mai multe despre piata victoriei pe Libertatea.

Comentarii