Mergi direct la conținut »
Cum a reușit FBI să oprească un atac cu rachete asupra Casei Albe. Rolul cheie al unui agent acoperit
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cum a reușit FBI să oprească un atac cu rachete asupra Casei Albe. Rolul cheie al unui agent acoperit

Cum a reușit FBI să oprească un atac cu rachete asupra Casei Albe. Rolul cheie al unui agent acoperit

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, care pregătea un atac cu o rachetă antitanc, grenade și arme de foc asupra Casei Albe a fost arestat și își așteaptă procesul.

Tânărul, pe numele lui Hasher Jallal Taheb, care trăiește în orașul Atlanta, Georgia, a fost oprit de forțele de ordine, anunță poliția.

Ancheta arată că în luna martie a anului trecut, polițiștii au primit informații de la o persoană care le-a indicat că Taheb s-a radicalizat. În luna august, el și-a scos la vânzare mașina, un agent acoperit al FBI fiind interesat să o cumpere. Apoi, Taheb i-a dezvăluit agentului că vrea să lanseze un atacuri asupra Casei Albe și Statuii Libertății, scrie Agerpres.

La finalul anului trecut, în timpul unei întâlniri cu agentul FBI sub acoperire, teroristul a afirmat că vrea să provoace cât mai multe daune și că vrea să devină un martir. Totodată, i-a mai cerut agentului FBI să cumpere de la el arme pentru atacul asupra Casei Albe.

La câteva zile distanță, tânărul radicalizat i-a mai spus agentului că vrea să mai lanseze atacuri, pe 17 ianuarie, asupra unei sinagogi și asupra monumentelor lui George Washington și Abraham Lincoln. Tânărul a fost arestat pe 16 ianuarie.


CITEȘTE ȘI: Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!


FOTO: PIXABEY

Close
Închide
  Close