De Răzvan Luțac,

Duminică, în Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul de interne Marcel Vela a anunțat o îmblânzire a măsurilor luate pentru cetățenii de peste 65 de ani.

Astfel, aceștia au mai primit o fereastră zilnică, de la orele 20 la 21, pentru a-și plimba animalele domestice, fără a avea nevoie de declarații pe proprie răspundere. 

Mai mult, vârstnicii pot ieși oricând din casă pentru a merge la medic.

În același timp, pensionarii din Serbia au ieșit, a doua duminică la rând, la cumpărături doar noaptea, între orele 4 și 7. O fereastră mică, de doar 3 ore, în care magazinele și-au deschis ușile strict pentru ei.

Astfel, conform RTS, circa 3.000 de magazine din întreaga Serbie au fost deschise în noaptea dintre sâmbătă și duminică pentru ca pensionarii să-și poată face cumpărăturile săptămânale.

A fost o creștere cu 800 de magazine față de precedentul weekend, primul în care regula specială a intrat în vigoare.

Bătrânii care au venit neprotejați au primit măști și mănuși de la autorități, care au ajutat persoanele în vârstă și la dezinfectatul mâinilor.

Cu o populație de aproape trei ori mai mică decât România, Serbia raportase de mai bine de două ori mai puține cazuri decât România până duminică seară, doar 741.

14 persoane infectate au decedat, în timp ce 25 se află în stare gravă. 

Citeşte şi:

Un poliţist semnalează o breşă în măsurile de siguranţă: „Chiar dacă vin din zone roşii, moldovenii din Republică sunt lăsaţi de capul lor!”

Centrul Integrat din cartierul Cotroceni, unde lucrează Ambulanța, ISU, Jandarmii și Poliția, în alertă după ce o femeie de serviciu a fost depistată cu COVID-19

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente