Mergi direct la conținut »
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Cum va arăta lumea peste 50 de ani: autostrăzi subacvatice, autobuze și taxiuri zburătoare, case care se curăță singure

Un grup de futurologi și reprezentanți ai mediului academic din Marea Britanie au făcut un set de predicții legate de cele mai schimbări tehnologice din următorii 50 de ani, scrie breakingnews.ws. Astfel, noile căi de transport vor fi predominant aeriene, excursiile în spații vor fi ceva obișnuit, dar meniul oamenilor va include și gândaci.

Predicțiile au fost realizate sub coordonarea lui Jacqueline de Rojas, președintele TechUK, Rhys Morgan, director de inginerie și educație la Academia Regală de Inginerie și futurologul alimentar Morgaine Gaye. Raportul a fost realizat la companie Samsung pentru a marca deschiderea unui magazin hightech în Londra.

O primă transformare radicală va fi crearea așa-numitelor ”autostrăzi subacvatice”, un sistem de tuburi pentru transport subsonic cu ajutorul unor vehicule fără șofer care vor lega Marea Britanie de Franța și chiar Scandinavia.

O a doua modificare va fi schimbarea sensului de construire a clădirilor. Astfel, zgârie-norii viitorului vor avea o mare parte a nivelelor sub nivelul solului, inclusiv locuințe sau grădini. Creșterea în adâncime va face clădirile și mai rezistente la cutremure. Progresele tehnologice estimate sugerează că o nouă schimbare fundamentală va fi crearea de case care se curăță singure în timp ce proprietarul nu este acasă sau doarme.

A patra schimbare fundamentală va fi dezvoltarea turismului spațial până în punctul în care vor fi contruire hoteluri pe orbita lunii sau a unor planete apropiate, care vor fi capabil să genereze propria gravitație.

În domeniul sănătății, crucială se va dovedi printarea 3D a organelor umane pentru cei care au nevoie de transplant. dar nu numai pentru ei. Vor putea fi create organe modificate, cum ar fi pentru ochi pentru vedere nocturnă sau membre care să ofere corpului mai multă viteză.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

În ce privește dieta oamenilor viitorului, aceasta va conține insecte ca principală sursă de proteine, acestea fiind crescute în ferme speciale.

În al șaptelea rând, autobuzele și taxiurile vor circula la înălțime pentru decongestionarea circulației din marile aglomerații urbane, în timp ce zborurile pe distanțe lungi se vor face prin afara atmosferei terestre, cu ajutorul unor rachete care să reducă timpul unui zbor între Londra și New York la 30 de minute.

Ultimele trei revoluții tehnologice vor avea impact direct asupra modului în care oamenii își percep propriul corp. Implanturile corporale ne vor monitoriza starea sănătății și vor face totodată și oficiile de traducător din orice altă limbă.

De asemenea, jocurile sportive se vor transforma radical urmând să se desfășoare în general în aer, unde sportivii îți vor arăta abilitățile în vehicule construite special în acest scop.

Apoi fuziunea dintre cinematografie și tehnologia virtual reality va fi completă astfel că spectatorul se va ”cufunda” cu toată simțurile în filmul la care nu va mai privi, ci va participa.

Close
Închide
  Close