Mergi direct la conținut »
FOTO | Cum vor arăta pașapoartele britanicilor, după Brexit. Scandal în Marea Britanie în urma acestei schimbări
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Cum vor arăta pașapoartele britanicilor, după Brexit. Scandal în Marea Britanie în urma acestei schimbări

FOTO | Cum vor arăta pașapoartele britanicilor, după Brexit. Scandal în Marea Britanie în urma acestei schimbări

Procesul de schimbare a pașapoartele britanicilor, după Brexit, este deja învăluit în scandaluri și controverse. Atât cetățenii, cât și companiile din Marea Britanie sunt nemulțumiți de modul în care vor arăta noile documente.

Primul pas în scandalul pașapoartelui în Marea Britanie după Brexit a fost faptul că firma care va produce noile pașapoarte este una din franco-olandeză, guvernul fiind acuzat că „nu vrea să sprijine” businessurile britanice, deși scopul desprinderii de Uniunea Europeană ar fi fost chiar acesta, potrivit dailymail.co.uk.
Firma care a câștigat licitația și va produce noile pașapoarte a venit  cu o ofertă mai ieftină cu 50 de milioane de lire sterline decât cele depuse de competitori. Chiar și așa, Marea Britanie va plăti 490 de milioane de lire sterline pentru schimbarea documentelor.
Până și culoarea pașapoartelor îi nemulțumește pe britanii. Dacă până acum coperta acestora a fost vișinie, firma Gemalto a ales un alt aspect, mergând pe culoarea bleumarin.
Noul pașaport britanic (foto captură Youtube)

Noul pașaport britanic (foto captură Youtube)

Directorul companiei De La Rue, cea care a produs până în prezent pașapoartele britanicilor, s-a declarat dezamăgit de alegerea unei companii olandeze, comentând că „este o decizie surprinzătoare și dezamăgitoare”.
Însă, potrivit oficialilor din Marea Britanie, firma din Olanda a fost aleasă pentru că a avut cea mai avantajoasă ofertă, guvernul neputând favoriza companiile britanice.

EXCLUSIV / Românii au făcut ”potecă” până-n Cehia pentru locuri de muncă în uzine. Îi atrag contractele de 2.000 €/lună


 
 
Close
Close
Închide