De Iulian Budușan,

În anumite supermarketuri din Danemarca, clienții dau comanda online, pe care apoi o ridică din parcarea magazinului. Toate produsele sunt duse acolo de un angajat al supermarketului.

În Danemarca au fost raportate, până acum, 2.395 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Numărul celor decedați a ajuns la 72 și doar o singură persoană a reușit să se vindece de coronavirus.

Danemarca a luat măsuri dure pentru a împiedica răspândirea, la fel ca și alte țări europene grav lovite de pandemie: închiderea granițelor, distanțare socială, izolare, întreruperea activităților, lucrul de acasă, interzicerea adunării multor persoane, inclusiv la funeralii.

Iar efectele se văd. “Nu avem o dublare a numărului de infectări la fiecare zi, ci la cinci-șase zile. Nimic nu indică faptul că am putea avea scenariul din Italia”, a spus Lars Ostergaard, de la Universitatea din Aarhus, conform bt.dk.

Asta pentru că măsurile luate de stat au funcționat. De exemplu, toți danezii care lucrau peste graniță și s-au întors în țară au fost băgați în carantină și testați.

„Alte boli care se iau prin contact uman au înregistrat un puternic recul. Gripa obișnuită pentru această perioadă, mai ales la copii, aproape a dispărut. E prea devreme să sărbătorim ceva acum, dar sunt optimist. Prevăd că peste două săptămâni, curba infectărilor va scădea spectaculos”, a declarat Christian Wejse, de la aceeași universitate din Aarhus.

În schimb, în țara vecină, Suedia, interdicțiile sunt mult mai relaxate.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus
Citeşte şi:

Doctorul care a ajutat la învingerea variolei ne dă motive de speranță. Cei trei pași pentru a ieși din cea mai periculoasă pandemie din timpul vieții noastre

Ajută să purtăm măști chirurgicale pentru a opri răspândirea coronavirusului? Cum se folosește masca pentru a nu-ți face mai mult rău

Pe cine salvăm întâi: tinerii sau bătrânii? Ce spun experţii despre dilemele etice ale medicilor

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare