Mergi direct la conținut »
FOTO | Cutremur de 6,1 pe scara Richter în largul coastelor Indoneziei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Cutremur de 6,1 pe scara Richter în largul coastelor Indoneziei

FOTO | Cutremur de 6,1 pe scara Richter în largul coastelor Indoneziei

Un cutremur de 6,1 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă, în mare, în largul coastelor insulei Sumatra, în Indonezia.

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) arată că seismul s-a produs la 10 kilometri adâncime, la 166 de kilometri sud-est de orașul Muara Siberut. Autoritățile indoneziene susțin că nu există posibilitatea producerii unui tsunami, însă pot exista replici, scrie RT.

FOTO: CAPTURĂ GOOGLE MAPS

Indoneiza este situată pe Cercul de Foc al Pacificului și a fost afectată recent de mai multe cutremure și tsunami-uri devastatoare. În urma acestor fenomene naturale, mii de oameni au murit. În luna decembrie a anului trecut, mai mult de 370 de oameni au murit și peste 1,400 au fost răniți pe insulele Sumatra și Java, după ce o activitate vulcanică a cauzat o alunecare de teren în mare, ceea ce a dus la crearea unui tsunami uriaș.

Insula Lombok a fost lovită și ea de o serie de cutremure în vara anului trecut, 555 de oameni fiind declarați morți. Ceva mai târziu, în toamnă, un alt cutremur avea să afecteze insula Sulawesi, peste 2.000 de persoane fiind ucise.

Țara a fost afectată grav în 2004, în urna unui tsunami uriaș produs în Oceanul Indian. Peste 120.000 de oameni au murit atunci.


CITEȘTE ȘI: Tânărul care și-a înjunghiat fosta profesoară avea o condamnare „cu amânare” şi fusese iertat de prima lui victimă


 

Close
Închide
  Close