De Răzvan Mihalașcu,

Afirmațiile președintelui Uniunii Salvați România vin în contextul în care Libertatea a intrat în posesia a unei înregistrări video de 20 de minute și 40 de secunde, filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la incendiul din Colectiv. Filmarea a fost ascunsă de superiorii lui.

„Sunt patru ani de la Colectiv. Este cel puţin surprinzător şi aştept poziţia oficială a autorităţilor, e surprinzător să aflăm acum după patru ani că este şi un film oficial care nu a fost luat în calcul şi care arată că lucrurile nu au funcţionat aşa cum ar fi trebuit să funcţioneze. Aştept poziţia autorităţilor şi le cer în mod ferm ca acest dosar să se încheie. Nu putem să aşteptăm şi să permitem ca şi dosarul Colectiv să aibă aceeaşi soartă cum a avut Mineriada şi dosarul Revoluţiei sau dosarul 10 august, care şi el pare rătăcit prin nişte birouri. Dosarul Colectiv este genul de situaţie unde autorităţile trebuie să dea nişte răspunsuri şi unde trebuie să avem concluzii foarte clare”, a precizat liderul USR, într-o conferinţă de presă la Oradea, conform Mediafax.

Dan Barna a afirmat că victimele și urmașii acestora trebuie să afle adevărul.

Dosarul Colectiv este o tragedie, au trecut patru ani. Nu mai e nicio scuză ca acest dosar să nu fie soluționat şi prezentat opiniei publice. Este o temă care nu mai poate să rămână în uitare. Victimele şi urmaşii acestora merită răspunsuri de la statul român.

Dan Barna, președintele USR

În clipul de aproape 21 de minute, furnizat ziarului Libertatea de către un ofițer de pompieri, se observă modul în care a acționat primul echipaj sosit la clubul Colectiv. În imagini pot fi văzuți și civili care ajută la transportarea persoanelor rănite în incendiu.

Tinerii morți sunt transportați pe paleți din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipajele de intervenție, însă mulți dintre aceștia, precum și răniții, au fost abandonați pe asfalt, iar pompierii trec peste ei.

În momentul în care este pusă problema morților, Orlando Şchiopu, şef în cadrul ISU, cedează şi înjură morţii, spunând “Lasă-i în p**a mea!”.

Citeşte şi:

Filmările secrete făcute la Colectiv de pompieri și ascunse până azi publicului, Guvernului și procurorilor! ”Nu le-au luat nici măcar pulsul!”

Parchetul General confirmă că nu are filmările făcute de pompieri la clubul Colectiv, difuzate astăzi de Libertatea, și a cerut înregistrarea ISU

Șeful ISU București Orlando Șchiopu a văzut filmul de la Colectiv, astăzi, pe Libertatea, deși știa de el: „Nu l-am văzut niciodată până acum”

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni