Mergi direct la conținut »
Dăncilă anunţă progrese în proiectul autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov: "În câteva luni am ajuns la faza finală a achiziţiei publice"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dăncilă anunţă progrese în proiectul autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov: "În câteva luni am ajuns la faza finală a achiziţiei publice"

Dăncilă anunţă progrese în proiectul autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov: „În câteva luni am ajuns la faza finală a achiziţiei publice”

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că se fac progrese în privinţa proiectului autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov, susţinând că în numai câteva luni s-a ajuns în faza finală a achiziţiei publice.

De Valentina Postelnicu,

„Facem progrese în privinţa proiectului autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov, o investiţie aşteptată de români, foarte importantă pentru susţinerea dezvoltării economice. Deşi guvernele anterioare au promis că vor realiza această autostradă şi au făcut şi refăcut studiile de fezabilitate, noi, numai în câteva luni, am ajuns în faza finală a achiziţiei publice”, a spus Dăncilă.

Premierul a precizat că, recent, conform termenului limită stabilit, o asociere de firme cu vastă experienţă în domeniul infrastructurii a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public-privat a autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov.

„Comisia de evaluare a deschis oferta, se verifică documentaţia, iar în scurt timp va începe negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Tot în domeniul infrastructurii, premierul a anunţat că Executivul va adopta, în şedinţa de miercuri, o hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropriere pentru primul tronson al drumului expres Craiova – Piteşti care va avea 17,7 kilometri.

„Sumele estimate pentru despăgubirile ce vor fi acordate pentru imobilele proprietate privată aflate pe traseul viitorului drum expres, aproximativ 4 milioane de lei, sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor. Drumul expres Craiova – Piteşti va avea patru benzi de circulaţie, două benzi pe sens, şi va ocoli oraşele de pe traseu – Balş şi Slatina”, a precizat Dăncilă.

Citeşte şi: VIDEO / Preţuri supraevaluate de peste zece ori pentru testarea instalațiilor electrice ale Direcției Protecția Copilului Sector 6

Close
Închide
  Close