Mergi direct la conținut »
Oficial britanic: Data la care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană ar putea fi amânată cu câteva săptămâni
Ştiri Libertatea > Ştiri > Oficial britanic: Data la care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană ar putea fi amânată cu câteva săptămâni

Oficial britanic: Data la care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană ar putea fi amânată cu câteva săptămâni

Declarația a fost făcută, sâmbătă, de Andrea Leadsom, preşedintele Camerei Comunelor, cu câteva zile înainte ca parlamentul britanic să voteze o serie de amendamente prin care încearcă să stabilească cum sau dacă va părăsi proiectul european la care a aderat în 1973.

Data la care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană este stabilită deja pentru 29 martie, dar Leadsom a spus pentru BBC că este posibil ca demersul să fie amânat.

„Putem să adoptăm legislaţia şi cred că, în ciuda tuturor dificultăţilor, avem o relaţie foarte puternică cu prietenii şi vecinii noştri din UE şi sunt absolut sigură că, dacă vom avea nevoie de câteva săptămâni în plus, atunci acest lucru este posibil”, a declarat cel mai important oficial britanic.

Întrebată dacă cest lucru ar însemna extinderea perioadei de negociere aferente articolului 50, Leadsom a afirmat: „Nu înseamnă în mod necesar asta. Cred că trebuie să ne gândim cu atenţie. Însă, aşa cum stau lucrurile, simt că noi putem, cu sprijinul celor două Camere – Camera Comunelor şi Casa Lorzilor – cu bunăvoinţă şi determinare, să adoptăm legislaţia în timp util”.

Pe de altă parte, o purtătoare de cuvânt a cabinetului premierului Theresa May a declarat că poziţia guvernului nu s-a schimbat și că „se va face tot ce este necesar pentru a avea totul gata pentru momentul în care Marea Britanie va părăsi UE, pe 29 martie”, potrivit Agerpres.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Parlamentarii se vor aduna din nou pe 29 ianuarie și vor vota moțiunea propusă de May și amendamentele sau alternativele propuse de parlamentari. Totuși, votul de marți nu va însemna o votare a unui acord revizuit privind Brexitul.

Deputații vor vota alternativelor propuse de membrii parlamentului vor arăta dacă există vreo cale de a se obţine o majoritate în Camera Comunelor pentru un asemenea acord revizuit. Theresa May nu va fi obligată să pună în practică alternativele sprijinite de parlament, însă ea se va afla sub o puternică presiune politică de a proceda astfel.

Dacă legislativul de la Londra votează favorabil o anumită opţiune, atunci premierul May se va întoarce la Bruxelles pentru a încerca să obţină o revizuire a acordului. Urmează apoi o negociere cu UE și, dacă europenii vor accepta varianta Londrei, May se va întoarce în Parlamentul britanic  pentru a obține un vor asupra acordului în ansamblu.

FOTO EPA


Ce metodă au găsit românii ca să poată circula în continuare în Italia cu mașinile înmatriculate în România


 

Close
Închide
  Close