Mergi direct la conținut »
Prima reacție a lui Teodor Meleșcanu după ce a fost deschis un dosar penal pentru că şi-ar fi numit fiul consul la Strasbourg
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Prima reacție a lui Teodor Meleșcanu după ce a fost deschis un dosar penal pentru că şi-ar fi numit fiul consul la Strasbourg

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că a aflat din presă că s-a deschis dosar penal privind numirea fiului său consul general la Strasbourg și se apără spunând că toate numirile făcute de Guvern au respectat prevederile legale.

Meleşcanu a spus că nu a fost notificat cu privire la acest dosar. „Am aflat din presă știrea că Parchetul General a deschis un dosar in rem în legătură cu numirea unui consul general la Strasbourg. Eu, personal, n-am fost informat în niciun fel în legătură cu chestiunea asta”, a precizat acesta pentru Agerpres.

Şeful diplomaţiei române a dat asigurări că, în procesul numirii consulilor generali, este respectată legislaţia. „Vreau să vă asigur că toate numirile de către Guvernul României, care se fac de către Guvernul României privind consulii generali, inclusiv a celui de la Strasbourg, s-au făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale”, a mai afirmat Meleşcanu.

Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru folosirea funcţiei în scopul favorizării unor persoane şi abuz în serviciu, după ce a fost depusă o plângere penală pe numele ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, informează Biroul de Presă al PG.

Meleşcanu şi-ar fi numit fiul vitreg consul la Strasbourg, iar fostul ambasador al României în Portugalia și Maroc, Bazil Popoviciu a depus o plângere penală la Parchetul general pe numele ministrului de Externe.  Pe 28 iunie, a fost publicată în Monitorul Oficial o hotărâre a Guvernului prin care era rechemat din calitatea de consul general la Strasbourg Sabin Pop şi era numit în calitatea respectivă Sorin Adrian Pîrvulescu.


Citește și: Bătălia pentru Bruxelles. Cât câștigă un europarlamentar și cât primește un deputat în România


 

Close
Închide
  Close