MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2018 15:00

Declarațiile ministrului Tudorel Toader la adresa Parchetului General sunt „afirmații grave”. Reacția CSM

Distribuie

Declarațiile ministrului Tudorel Toader la adresa Parchetului General sunt afirmații grave la adresa justiției din România”. Procurorii din CSM au reacționat după ce ministrul justiției, Tudorel Toader, a afirmat că Parchetul s-a îndepărtat de la rolul constituțional pe care îl are, de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Declarațiile lui Tudorel Toader au stârnit nemulțumire în Consilul Superior al Magistraturii, iar secția pentru procurori din cadrul CSM a reacționat dur, într-un comunicat, atrăgând atenția asupra pericolului la adresa justiției declanșat de spusele ministrului.

Secţia pentru procurori a luat act cu îngrijorare de declaraţiile publice ale ministrului justiţiei din data de 27.08.2018, potrivit cărora „Ministerul Public s-a îndepărtat treptat de la rolul constituţional pe care-l are (…) s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti'. Aceste declaraţii care acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor reprezintă afirmaţii grave la adresa justiţiei din România. Secţia pentru procurori atrage atenţia că astfel de afirmaţii cu caracter general sunt de natură a pune la îndoială activitatea şi credibilitatea Ministerului Public', arată CSM, într-un comunicat.

Procurorii CSM subliniază nevoia unui mesaj public „echilibrat şi responsabil care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie, îndatorire care revine deopotrivă tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice', inclusiv ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.


Jocuri la nivel înalt, racolări KGB și vizite în Rusia aranjate. Dezvăluirile misteriosului domn Popa


 

Citește mai multe despre tudorel toader pe Libertatea.

Comentarii