Mergi direct la conținut »
Deputați cu stea în frunte. Cum au devenit unii cetățeni de onoare peste hotare și cum a primit Liviu Dragnea un Oscar
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Deputați cu stea în frunte. Cum au devenit unii cetățeni de onoare peste hotare și cum a primit Liviu Dragnea un Oscar

Deputați cu stea în frunte. Cum au devenit unii cetățeni de onoare peste hotare și cum a primit Liviu Dragnea un Oscar

Deputați cu stea în frunte. Aproape o treime dintre deputați se laudă, în CV-urile lor, cu tot felul de premii și medalii. De la distincții acordate de președintele României până la titluri bisericești, diplome locale. Unii au trecut și granița. Au devenit cetățeni de onoare ai unor state din America.

De Sorina Ionaşc,

Un Oscar pentru Dragnea

Unul dintre cei mai ”distinși” deputați este chiar președintele forului, Liviu Dragnea. Potrivit documentelor oficiale, liderul PSD a primit cinci astfel de premii, inclusiv în străinătate.

Este cetățean de onoare al Leon County, statul Florida din SUA. Are două premii de la asociațiile evreiești din România și din Europa (medalia de onoare ”Prieten al Comunităților Evreiești din România” și ”Compasul Ierusalimului”), plus o diplomă de excelență obținută în 2004, pentru activitatea ca președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Liviu Dragnea are și un Oscar. Nu pentru activitatea sa cinematografică, ci pentru cea ”deosebită în slujba comunității”. A fost acordat, desigur, de către autoritățile din Teleorman (Fundaţia pentru Tineret Teleorman), în 2003.

Cei mai ”premiați” deputați

De departe, însă, cel mai ”premiat” deputat este liberalul Laurențiu Leoreanu. Se laudă, în CV-ul său, cu 32 de distincții, economice, administrative și bisericești.

De exemplu, în 2014, a primit titlul de ”luptător”, în municipiul Roman, în cadrul unei campanii privind reciclarea. Leoreanu a fost ales, de mai multe organizații, în ani diferiți, și ”cel mai bun primar”. Dar a primit și mai multe diplome pentru că a organizat concursul de matematică ”Cangurul”.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Tot de la PNL, deputatul Marilen Pirtea se laudă și el cu 24 de premii și decorații. Este cetățean de onoare al orașului Ștei, dar ”grosul” e format din diplome din învățământ.

Sursă foto: Facebook

Cu 15 premii în domeniul medical se laudă deputatul PNL Vasile Florin Stamatian. Dar nu doar atât. El a fost numit cetățean de onoare al municipiului Turda, în 2009, dar și ”senior al Cetății” Cluj, în 2010.

Deputatul PNL Dumitru Oprea a trecut și el granița. A devenit cetățean de onoare al statului Nebraska, SUA, la fel ca Roberta Anastase și Raluca Turcan. Este, printre altele, și Doctor Honoris Causa în Bălți, Republica Moldova și la Universitatea Nebraska din Lincoln. În total, Oprea are 12 distincții cu care se mândrește.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

9 astfel de premii au ajuns la doi social-democrați: Nicolae Bacalbașa și Eugen Neață. Primul a fost premiat de Ministerul Sănătății, încă din 1977. Apoi, Consiliul Județean Galați i-a dat, în 2003, o diplomă de excelență, iar Pro TV Galați l-a distins cu o diplomă pentru comunicare. E drept, Bacalbașa s-a remarcat deseori prin declarațiile oficiale pline de amuzament, chiar dacă situația despre care vorbea nu era neapărat cea mai fericită. Iar în 2005, tot el a fost și ”omul anului”, după cum a stabilit Institutul Biografic American.

Sursă foto: Adevărul

Colegul său, Eugen Neață, are, mai degrabă, grade militare. Brevetele ”Semnul onorific în serviciul patriei” îi abundă în CV.

Premii necunoscute

Social-democratul Gheorghe Dănuț Bogdan este deputat la al doilea mandat, însă a condus primăria Drăgănești aproape 16 ani. Iar pentru asta a ajuns ”primar de 4 stele”. Nu s-a lăsat bătut, așa că a mai urcat în grad, până când Asociația Comunelor i-a dat diploma de ”primar de 5 stele”. Mai avea două etape până să atingă nivelul maxim de „primar de 7 stele”, însă n-a mai apucat. Așa că, după ce a devenit deputat, s-a mulțumit Gheorghe Dănuț Bogdan cu alte două diplome bisericești.

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți
Recomandări

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

 

Despre Doina Pană știm că a fost ministru, în mai multe Guverne, gestionând problemele de mediu, ape și păduri. Ce e mai puțin cunoscut despre ea e faptul că și-a început cariera la Fabrica de Hârtie Bistriţa’ din Prundu Bârgăului și apoi a lucrat în învăţământ.

A fost profesor, inspector de resurse umane la Bistrița, apoi secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Iar pentru activitatea ei didactică, nu neapărat renumită la nivel național, Guvernul a premiat-o, în 2005, apoi în 2006, apoi iar în 2008.

Close
Închide
  Close