MENIU CAUTĂ

Dezastru la sesiunea de toamnă a examenului de maturitate | Elevii care au luat Bac-ul au devenit… «specie rară»!

Distribuie

Nici cei care au trecut examenul de maturitate nu au strălucit. Datele Ministerului Educaţiei arată că majoritatea notelor a fost între 6 şi 7.
Cele mai bune rezultate le-au avut elevii din judeţele Giurgiu şi Gorj, unde ratele de promovabilitate au fost de 50,28%, respectiv 38,86%, în timp ce în judeţul Ialomiţa doar 9,23% dintre candidaţi au luat bacalaureatul.
Unul dintre judeţele cu cele mai slabe performanţe a fost Argeş, unde rata promovabilităţii a fost de doar 18,8%. Cu greu puteai găsi ieri, în curţile liceelor, elevi fericiţi. Unul dintre aceştia era Diana Chiţu (18 ani), care se gândea deja la facultate. “Am scăpat, am luat cu 6,26! Cred că mulţi colegi de-ai mei nu au învăţat. Oricum, acum a fost mult mai greu decât în vară”, ne-a spus fata. Ionuţ Raicu (19 ani) s-a numărat însă printre cei foarte mulţi ghinionişti din Piteşti. Cei care nu luat examenul au putut ieri să depună contestaţii, care vor fi soluţionate mâine şi poimâine, rezultatele urmând să fie afişate pe 5 septembrie.

Catanga şi Clejanii ţopăie de bucurie!

Solista de muzică populară Cornelia Catanga e în culmea fericirii că, la a doua încercare, fiul ei, Alexandru, a luat bacalaureatul: ”Uraaaaa! Fiul meu a trecut examenele, cu media 6,10. Toată vara l-am pus cu burta pe carte, nu l-am dus nici în vacanţă la Paris!”, ne-a declarat ea. Şi Margherita, fiica lui Ioniţă şi a Vioricăi din Clejani, poate răsufla uşurată căci a trecut, în sfârşit, examenul la limba română, cu nota 6,65. În schimb, Costel Busuioc a picat iar, ca şi în vară. Potrivit fişelor afişate la Grupul Şcolar I.N. Roman din Constanţa, tenorul a luat la română 1,5, la istorie – 6,65 şi la geografie – 5,10.

Şcoala începe pe 17 septembrie

Elevii au mai câştigat o săptămână de vacanţă, după ce premierul Victor Ponta a aprobat solicitarea Ministerului Educaţiei de a amâna începerea anului şcolar. Astfel, primul clopoţel va suna pe 17 septembrie, în loc de 10 septembrie, data stabilită iniţial.

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje pe Libertatea.

Comentarii