Mergi direct la conținut »
Digi24: Procurorii au făcut două solicitări la ISU pentru imaginile filmate, dar au primit doar câteva cadre din interiorul clubului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Digi24: Procurorii au făcut două solicitări la ISU pentru imaginile filmate, dar au primit doar câteva cadre din interiorul clubului

Digi24: Procurorii au făcut două solicitări la ISU pentru imaginile filmate, dar au primit doar câteva cadre din interiorul clubului

Surse din Parchetul General contrazic spusele șefilor ISU, care au precizat azi în conferință de presă că nu li s-a cerut punctual să trimită înregistrări, și susțin că solicitările au fost făcute încă de acum patru ani, când a fost deschis dosarul penal, relatează Digi24.

De Otilia Cristea,

Imaginile publicate azi de Libertatea, care surprind haosul din primele minute ale intervenției la incendiul Colectiv, nu au fost transmise de ISU Parchetului, deși acesta din urmă a solicitat un raport care privea activitatea din seara respectivă și imagini, dacă acestea existau.

Reprezentanții ISU au furnizat, într-adevăr, niște imagini, dar este vorba doar de o selecție de cadre filmate în interiorul clubului Colectiv.

Aceasta, în condițiile în care astăzi, cei trei șefi ai ISU au spus că procurorii nu le-au cerut niciodată „punctual” imaginile, dar nici nu au spus că au trimis procurorilor nici acele cadre din interiorul clubului.

Invitată la emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, jurnalista Digi24 Ioana Ciurlea a precizat că sursele din Parchet au spun că nu va fi deschis un dosar separat pentru ce s-a întâmplat cu aceste imagini, dar este posibil ca cei trei șefi ai ISU București să fie chemați la audieri de către procurori în dosarul pe care ei l-au deschis în 2016, în care se fac cercetări cu privire la intervenția din seara tragediei.

Jurnalista a explicat că este vorba despre o posibilă infracțiune, și a făcut referire la articolul 275 din Codul Penal în acest sens: „Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

Invitat și el în studiu, jurnalistul Florin Negruțiu a comentat și fel în care au procedat procurorii. „Este și o bănuială de incompetentță a procurorilor. Chiar nu le-a trecut prin cap să-i întrebe dacă astea sunt toate imaginile pe care le au”, a spus acesta.

Close
Închide
  Close