De Răzvan Mihalașcu,

La sfârșitul lunii decembrie 2018, procurorii specializați în infracțiuni cu grad mare de risc au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice. Anchetatorii au luat acum o decizie în acest caz.

„În lipsa unor elemente concrete care să dovedească accesul la sistemul informatic şi folosirea fără drept a programelor destinate sistemului informatic nu se poate dovedi nici faptul că perturbarea funcţionării sistemului informatic (trecerea automatului de dirijare a circulaţiei din 3 culori în galben intermitent) s-a realizat ca urmare a intervenţiei neautorizate asupra acestuia, motiv pentru care se va dispune clasarea referitor la comiterea infracţiunilor pentru care s-a început in rem urmărirea penală”, se arată în ordonanţa de clasare a dosarului, conform Mediafax.

Primăria Capitalei a anunţat, în decembrie 2018, ar fi fost accesat ilegal sistemul de semaforizare din București, fiind depusă o plângere penală în acest sens. Autoritățile au mai precizat că au fost introduse alte diagrame ce stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor, notează sursa citată.

La acea vreme, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a precizat că mai mulţi angajaţi au fost audiați de Poliție pentru a furniza informații în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.


Citește și:

VIDEO/ Balada ciobanului Gheorghe din Teleorman pentru europarlamentare: „Ăștia tineri, mergeți de votați. Eu rămân pe câmp, dar voi să profitați“


 

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare