Mergi direct la conținut »
Directoarea Editurii Pedagogice, audiată săptămâna viitoare în Parlament, în scandalul greșelilor din manualele unice
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Directoarea Editurii Pedagogice, audiată săptămâna viitoare în Parlament, în scandalul greșelilor din manualele unice

Directoarea Editurii Pedagogice, audiată săptămâna viitoare în Parlament, în scandalul greșelilor din manualele unice. Anunțul a fost făcut, marți, de deputatul PMP Robert Turcescu, membru în comisia de învățământ din Camera Deputaților. 

De Valentina Postelnicu,

“A fost votată azi (marţi-n.r) în Comisia de Învăţământ a Camerei Deputatilor, la propunerea mea, invitarea la audieri în comisie a directorului Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Pe tema manualelor, evident. Se va întâmpla miercurea viitoare (12 septembrie-n.r)”, a scris Robert Turcescu pe Facebook.

Manualul de Geografie pentru clasa a VI-a conține erori inacceptabile la nivel didactic. Mai exact, orașul Turnu-Măgurele din Teleorman este poziționat în locul Drobetei-Turnu Severin, o mare are numele greșit, iar un stat nu există. Manualul este unic și a fost editat la Editura Didactică și Pedagogică, după ce Ministerul Educației a hotărât sistarea unor manuale alternative publicate de edituri externe.

Ministerul Educației Naționale a anunțat corectarea de urgență a erorilor și demararea unei anchete.

La doar câteva zile după ce s-a descoperit că manualul de Geografie pentru clasa a VI-a conține erori inacceptabile la nivel didactic, profesorul de istorie Stan Stoica, autor a mai multe studii şi lucrări consacrate cu precădere istoriei contemporane a României, a semnalat, pe pagina personală de Facebook, existența unor greșeli mari în manual de istorie pentru clasa a VI-a.

 

Citește și:  EXCLUSIV/Record chiar și pentru Guvernul Dăncilă! Ministrul Sănătății investighează investigatorii. Aceștia au descoperit că Spitalul Bagdasar-Arseni a folosit 15% din dezinfectanții necesari în sălile de operație

Close
Închide
  Close