MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Directoarea Editurii Pedagogice, audiată săptămâna viitoare în Parlament, în scandalul greșelilor din manualele unice

Distribuie

Directoarea Editurii Pedagogice, audiată săptămâna viitoare în Parlament, în scandalul greșelilor din manualele unice. Anunțul a fost făcut, marți, de deputatul PMP Robert Turcescu, membru în comisia de învățământ din Camera Deputaților. 

”A fost votată azi (marţi-n.r) în Comisia de Învăţământ a Camerei Deputatilor, la propunerea mea, invitarea la audieri în comisie a directorului Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Pe tema manualelor, evident. Se va întâmpla miercurea viitoare (12 septembrie-n.r)”, a scris Robert Turcescu pe Facebook.

Manualul de Geografie pentru clasa a VI-a conține erori inacceptabile la nivel didactic. Mai exact, orașul Turnu-Măgurele din Teleorman este poziționat în locul Drobetei-Turnu Severin, o mare are numele greșit, iar un stat nu există. Manualul este unic și a fost editat la Editura Didactică și Pedagogică, după ce Ministerul Educației a hotărât sistarea unor manuale alternative publicate de edituri externe.

Ministerul Educației Naționale a anunțat corectarea de urgență a erorilor și demararea unei anchete.

La doar câteva zile după ce s-a descoperit că manualul de Geografie pentru clasa a VI-a conține erori inacceptabile la nivel didactic, profesorul de istorie Stan Stoica, autor a mai multe studii şi lucrări consacrate cu precădere istoriei contemporane a României, a semnalat, pe pagina personală de Facebook, existența unor greșeli mari în manual de istorie pentru clasa a VI-a.

 

Citește și:  EXCLUSIV/Record chiar și pentru Guvernul Dăncilă! Ministrul Sănătății investighează investigatorii. Aceștia au descoperit că Spitalul Bagdasar-Arseni a folosit 15% din dezinfectanții necesari în sălile de operație

Citește mai multe despre robert turcescu, editura, istorie și Parlament pe Libertatea.

Comentarii