MENIU CAUTĂ

Directorul şcolii din Iași, demis după ce un copil de trei ani a căzut în fosa septică şi a murit

Distribuie

Luni, 15 aprilie, un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică a unităţii de învăţământ, din localitatea Buda. Marți, directorul şcolii  a fost demis, ca urmare a tragediei care a avut loc.

„În această dimineaţă la ora 08.00, Consiliul de Administraţie al ISJ Iaşi s-a reunit, iar directorul şcolii a fost demis, în urma votului unanim al membrilor. Decizia a fost motivată de faptul că nu au fost asigurate condiţii de securitate pentru elevi în spaţiul şcolii. Aspectele legate de securitatea elevilor în perimetrul şcolii au fost puse în discuţie, cu prioritate, de nenumărate ori la întâlnirile periodice cu directorii unităţilor de învăţământ, aşa cum, periodic, sunt transmise adrese de atenţionare în acest sens”, a declarat, marţi, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, potrivit Agerpres.

Copilul a căzut în fosa septică din spatele școlii din localitatea Buda, luni după amiază, potrivit reprezentanților SMURD Iași. La faţa locului a fost trimis un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un echipaj de prim ajutor din oraşul Târgu Frumos. „S-au încercat manevrele de resuscitare, dar la finalul intervenţiei echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Citește și

Incendiu de proporții la Catedrala Notre-Dame din Paris! Acoperișul monumentului istoric s-a prăbușit – VIDEO

Citește mai multe despre director pe Libertatea.

Comentarii