De Mihai Toma, Viorel Tudorache,

  • Familia omului dispărut de patru ani vehiculează varianta unei crime și arată cu degetul autoritățile. 
  • Șeful de post pensionar Vladimir Manea și IJP Prahova au transmis că ”din cercetări a rezultat că numitul a plecat voluntar de acasă și nu a revenit până în prezent. Situația face obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ploiești”.

Întrebat despre dispariția lui Mariean Băjenaru, Vladimir Manea, fostul șef de post în satul Secăria timp de 29 de ani, proaspăt pensionar, respinge ferm teoria crimei, invocată de familie: 

”Dacă vreți aspecte despre dispariția lui Mariean Băjenaru vă puteți interesa la Serviciul Judiciar și cel de Omoruri la IPJ Prahova. Există acolo documente și dosare de mai multe feluri. E dispariție, nu crimă!”.

Șeful de post, pe care sătenii l-au poreclit ”Panarică”, are el însuși 26 de reclamații, adunate în ”vreo șase dosare penale”, după propria mărturisire!

”Băjenaru pleca pe la turci. Azi era aci, mâine pe nu știu unde. Era voiajor. Țepar! Nu vă interesați de caz la Comarnic! Comandantul ăla de acolo e un prost, domnule. Ăla nu știe de ce se încalță dimineața. Știți de ce vă spun treaba asta? Știu că se înregistrează convorbirea și poate mai aud și alții, să-și dea seama și șefii noștri cine ne conduce. Așa, domle”.

Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
Recomandări
Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
 

Șeful de post: ”Am răscolit pădurile, am fost la stâne, am săpat grădini, nu l-am găsit nicăieri”

Despre Manea se spune că are animale lăsate chiar în grija lui Nicolae Neagoe, tatăl lui Cosmin, cel cu perechea de palme, pe care îi protejează: ”Dacă îl vedeți pe ăla, nu mâncați din mâna lui nici cu mănuși. Cum să-mi dau animalele pe mâna lui. Doamne ferește! Știu cine bagă strâmbele astea. Am niște prieteni pe care i-am stopat de la furturile de masă lemnoasă și vor să mă denigreze. Eu n-am pus botul! Vor să-mi fabrice niște probleme. Dar nu mi-e frică! Sunt curat”.

L-am arestat pe Cosmin Neagoe de câteva ori, a făcut furăciuni și i le-am probat. Taică-su este un amărât. Se dărâmă casa pe ei, sunt niște bețivi.

Vladimir Manea, fost șef de post la Secăria:

”Nu facem discriminări”

Întrebat dacă a făcut cercetarea preliminară cum trebuie, având în vedere că l-a făcut ”țepar și ciorditor” pe Băjenaru, Manea a răspuns, indignat: ”Noi nu facem discriminări de rasă, gen ori avuție! L-am căutat cu Romsilva, prin păduri, am fost la stâne după el, am săpat grădinile, nu era nicăieri. Eu zic că e plecat pe undeva”.

Gabriela Firea atacă proiectul de testare al Ministerului Sănătăţii
Recomandări
Gabriela Firea atacă proiectul de testare al Ministerului Sănătăţii
 

Iar despre calitatea de suspecți a lui Neagoe junior și senior, fostul om al legii a spus că nu-și mai aduce aminte nimic

Iulian Popa era primar la Secăria în perioada dispariției: ”Nu știu nimic. Am auzit doar că Poliția nu a aprofundat cum trebuie cazul. Era un zvon că Băjenaru s-a bătut cu unii, care i-au dat foc. Că ar fi ars, că n-ar fi ars. Nici conțăranii de pe acolo nu s-au implicat. S-au mai plâns niște rude de-ale lui Mariean. De patru ani nu s-a întâmplat nimic. Cât am fost primar nu m-am anunțat nimeni nimic oficial ce s-a întâmplat cu Băjenaru. Dacă murea o găină, aflam mai repede”.

Primarul Iulian Popa e în cărucior cu rotile

Din câte știu eu nu s-a făcut nici o anchetă serioasă. Era un șef de post pe aici, un papagal, ”Panarică”, care nu avea nici o treabă. A fost inexistent. Așa a fost mereu Poliția Română și este în general. Fură cot la cot cu hoții. Nenorocire. De acum abia se pare că se mai schimbă ceva.

Iulian Popa, fost primar:

Mariean Băjenaru a muncit 7 ani în Turcia, cu soția. În tinerețe, a lucrat la MEFIN Sinaia.

Libertatea a găsit-o și pe Elena Manea, femeia care are doi copii cu Mariean Băjenaru, pe Renata și un băiat de 17 ani. A divorțat înainte ca fostul soț să dispară, din cauza bătăilor repetate pe care i le dădea când se îmbăta. E supărată că băiatul ei nu poate beneficia de pensie de urmaș de pe urma tatălui dispărut.

”Acestea nu sunt cuvintele unui președinte, sunt cuvintele unui dictator”
Recomandări
”Acestea nu sunt cuvintele unui președinte, sunt cuvintele unui dictator”
 

”Din momentul în care a dispărut, nu mai știm absolut nimic. Șeful de post Manea, mai cu mofturi. Zicea: ”Ce vreți, că și așa era un bețiv?”. Era un om, la adică, nu un animal. Ce dacă era bețiv? Și polițistul Topală, la fel, mofturos, cu figuri: ”Ce, să vin eu acolo, că e noapte!”. Până la urmă a mers, cu o lanternă”, explică Elena.

”S-a auzit, cum e la țară. Că l-a văzut intrând în nu știu ce curte și că nu a mai ieșit. Că a pus câinii pe el, că l-a bătut cu lanțul și că i-a dat foc. Fel și fel de vorbe”, afirmă femeia. 

Elena Manea vorbește despre blesteme și despre un fel de judecată divină: ”Nu i-a plăcut munca. I-a plăcut să înșele, să fure, băutura. Probabil că l-au ajuns blestemele celor pe care i-a înșelat. Se zice că bărbatul care l-ar fi bătut, dacă e așa, l-a bătut pentru că i-ar fi furat telefonul. ”Adică eu te chem în casa mea, îți dau să mănânci, să bei, și tu îmi furi telefonul”. Tot cu furatul, se zice, că a început scandalul. Naiba să-i ia”. 

Elena și Renata. Renata e fiica ei și a lui Mariean.

Fosta soție: ”Și dacă ar fi mort, eu nu regret. Nicio colivă nu i-aș face”

”Fiica mea a fost mai apropiată de el. Zice: Așa cum a fost, a fost tata! Ar vrea să știe, e mort sau viu. Pot să-i fac și eu o colivă. Ea îi mai ducea de mâncare. Îi era milă de el, chiar dacă el nu i-a dat nimic niciodată”. Nu e ultimul cuvânt.

Și dacă ar fi mort, eu nu regret. Nicio colivă nu i-aș face. Am avut o viață de coșmar cu el. Bătaia era la ordinea zilei. Și pe mama a băgat-o în spital.

Elena Manea, fosta soție a lui Mariean Băjenaru:

”Fiica mea presimte că nu e mort. Părerea mea e însă că dacă pleca și-ar fi amintit un număr de telefon, găsea o modalitate să o caute pe fată, mai ales că o iubea. Știa că e însărcinată și ar fi vrut să știe dacă a născut. Nu se poate, au trecut patru ani”, încheie Elena Manea.

De la ”nici o bere nu bea”, la dezalcoolizare

Despre Mariean Băjenaru, cei din familie spun că picase în patima alcoolului de vreo 15 ani. Fusese și la la dezalcoolizare la Spitalul de Psihiatrie.

Când era tânăr și m-am căsătorit cu el nici bere nu bea, zicea că e amară. Anturajul l-a stricat. Lucra pe șantiere. Cât am fost în Turcia a fost bine. Când ne-am întors de acolo, s-a dat șmecher, că are bani.

Elena Manea, fosta soție a lui Mariean Băjenaru:
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare