Noua lege a carantinei și izolării, care a intrat în vigoare săptămâna trecută, prevede că pacienții infectați cu coronavirus care au refuzat internarea în spitale în cele trei săptămâni de vid legislativ trebuie identificați și internați. Potrivit premierului Ludovic Orban, peste 4.000 de români testaţi pozitiv cu coronavirus au refuzat internarea.

Ministerul Sănătăţii susţine că a fost agreată o procedură la nivel naţional prin care Direcţiile de Sănătate Publică să apeleze la Poliţie pentru a-i aduce la spital pe pacienții infectați care au refuzat internarea.

Este un flux de lucru aprobat de Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență. În fluxul de lucru scrie că Direcțiile de Sănătate Publică emit deciziile, iar acestea sunt duse la îndeplinire de către Poliție. Va fi o procedură la nivel național.

Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii:

DSP Bucureşti a solicitat deja ajutorul Poliţiei pentru a aduce persoanele depistate pozitiv la spital. “Pentru cei care refuză, vă solicităm să le luați în scris refuzul și să îi însoțiți de îndată la unul dintre spitalele recomandate și să notați spitalul la care au fost conduși”, se arată în adresa DSP către Poliţie, consultată de Hotnews.

DSP Ilfov: La Poliţie vom apela doar în situaţiile în care pacienţii refuză internarea

Teodor Gabriel Negulescu, directorul DSP Ilfov, spune că instituția pe care o conduce intenționează să apeleze la ajutorul Poliției doar în situațiile în care pacienții refuză internarea de bunăvoie.

În cazul în care persoane simptomatice nu doresc internarea, noi apelăm la Poliție, pentru că noi nu putem să îi luăm din casă cu forța.

Directorul DSP Ilfov:

Acesta mai spune că Direcția de Sănătate Publică va pune la dispoziția polițiștilor cărora le solicită sprijinul și echipamente de protecție și are suficiente astfel de echipamente. “Le punem la dispoziție echipamente de protecție și aplică măsura. Sperăm și să nu fie foarte multe persoane în această situație. Noi avem 50 de echipamente în acest moment”, precizează Teodor Gabriel Negulescu.

Ad placeholder
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
Recomandări
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
 

Reprezentantul poliţiştilor: Sub nicio formă nu poate avea loc o astfel de activitate din partea noastră

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol din Poliție, susţine că încă de săptămâna trecută a exprimat refuzul categoric de a fi implicați polițiștii în astfel de anchete epidemiologice, care practic îi pun în fața unui risc iminent de infectare, în condițiile în care ei au doar mască și mănuși.

Sub nicio formă nu poate avea loc o astfel de activitate din partea noastră, mai ales că dincolo de măsurile de protecție nu există niciun fel de procedură, nu știm cum să acționăm, în ce manieră.

Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol din Poliţie:

Şeful sindicatului Europol mai spune că, chiar dacă polițiștii ar primi de mâine echipamente de protecție pentru COVID-19, ei nu au fost instruiți în niciun fel să le folosească și mai ales cum să se dezechipeze.

Ad placeholder

Poliția poate cel mult să asigure protecția și integritatea personalului DSP, dar în niciun caz nu poate fi implicată în acte medicale. Vă amintiți că de Paști ni s-a cerut să ducem lumină, acum mai rămâne să facem și pe medicii.

Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol din Poliţie:

Citeşte mai mult pe Hotnews

Citeşte şi:

Femeia intrată în comă în timpul unei cezariene la Maternitatea Giulești a murit. Rudele vor să dea spitalul în judecată: “Trebuie să știm de ce trei copii au rămas fără mamă”

IGPR i-a dat calificativ “foarte bine” comisarului care a apelat la interlopi ca s-o găsească pe Alexandra Măceșanu, iar aceștia l-au păcălit!

În mai multe sate din Argeș, localnicii își fac provizii de apă, pentru că la robinete nu curge cu săptămânile: „Bem apă de prin găuri şi plătim ca proştii”

Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
PARTENERI - GSP.RO
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI