Mergi direct la conținut »
DN7 va fi lărgit pe Valea Oltului la trei benzi, încă 10 kilometri
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

DN7 va fi lărgit pe Valea Oltului la trei benzi, încă 10 kilometri. Cât costă investiția

De Petre Dobrescu,

Drumul Naţional 7 de pe Valea Oltului va fi extins pe trei benzi, între localităţile Boiţa şi Veştem, pe o distanţă de zece kilometri. Până în 2020, urmează să fie amenajat și un pasaj subteran pentru pietoni la Tălmaciu.

Ad placeholder

Întreaga investiție se ridică, a explicat joi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, conform Agerpres.ro.

„Vom continua proiectul celor trei benzi de pe Valea Oltului. Avem o variantă de a merge de la Boiţa, de la ieşirea din Boiţa spre Sibiu, până la intrarea în Tălmaciu şi apoi se continuă de la ieşirea din Tălmaciu până la giratoriul de la Veştem, aproximativ 10 kilometri. Luăm în calcul de asemenea şi un pasaj subteran în Tălmaciu, tocmai pentru a evita blocajele în trafic, sunt două treceri de pietoni acolo, care practic produc nişte blocaje în trafic, pe vreo doi – trei kilometri, ceea ce este foarte mult în orele de vârf. Şi atunci ne-am gândit la soluţia unui pasaj subteran, trecere practic pe sub DN, în zona centrală a Tălmaciului, pentru pietoni. Această investiţie costă aproximativ şapte milioane de euro, această lărgire, de la ieşirea din Boiţa, până la intrarea în Tălmaciu şi de la ieşirea din Tălmaciu până la giratoriul de la Veştem”, a declarat directorul CNAIR, Narcis Neaga, într-o conferinţă de presă.

Neaga a mai menționat că se va construi o bretea nouă la drumul naţional, la ieşirea din Sibiu spre Bucureşti. Astfel, nu se va mai crea aglomerație în trafic la sensul giratoriu de la Veştem, aflat la ieşirea din municipiul reşedinţă de judeţ.

„De asemenea, pentru descongestionarea traficului luăm în calcul o bretea care să lege direct DN-ul care iese din Sibiu, să meargă direct la pasajul de cale ferată, (…) ca să nu se mai blocheze, practic în momentul când cineva vrea să iasă dinspre Sibiu şi merge înspre Bucureşti să nu mai intre în giratoriu (…) şi cei care vin dinspre Bucureşti şi merg la Făgăraş să aibă o cale directă acolo””, a explicat Narcis Neaga, conform sursei citate.

Întrebat când vor fi gata lucrările de lărgire a drumului la trei benzi pe încă 10 kilometri pe DN7 – Valea Oltului, Neaga a spus că din punctul său de vedere la sfârşitul anului viitor poate să existe această lărgire făcută”.

Până la construirea autostrăzii Sibiu-Pitești, care este estimată la 3,3 miliarde de euro, DN7 – Valea Oltului rămâne una dintre aglomerate șosele din România.


Citește și Tolo: Reținerea Elenei Udrea și ”Roexit” – dacă nu numai că nu iese România din UE, ci intră Costa Rica în faza aplicării legii internaționale?!


 

A mers cu vacile și a muncit pe câmp, viața i-a fost ca un carusel, dar a reușit să ajungă cineva. Acum toată România îl cunoaște
PARTENERI - GSP.RO
A mers cu vacile și a muncit pe câmp, viața i-a fost ca un carusel, dar a reușit să ajungă cineva. Acum toată România îl cunoaște
Dana Budeanu, reacție violentă. A dat de pământ: i-a desființat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Dana Budeanu, reacție violentă. A dat de pământ: i-a desființat
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2020. Gemenii intră în conflicte cu cei din anturajul apropiat sau cu persoane necunoscute
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close