De Petre Dobrescu,

Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” e hubul cazurilor de coronavirus din țară. Aici a fost adus primul român infestat, aici au fost analizate mai multe probe venite din sudul țării. Mai mult, șeful instituției medicale, Adrian Streinu-Cercel, este cel care iese, alături de reprezentanți ai Ministerului Sănătății, și anunță ultimele noutăți despre evoluția coronavirusului în țară.

Așa cum o face, an de an, când e vorba de gripă.

Este același care, însă, în decembrie 2015, declara că răniții de la Colectiv transferați în Belgia “nu au fost infectați cu bacterii, ci colonizați”.

Declarația sa a fost amintită de tatăl unei victime, Narcis Hogea, care a arătat, la avanpremiera filmului colectiv de la Cinema Elvire Popesco, că oamenii care ies în față să vorbească despre coronavirus – Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel, Raed Arafat – sunt aceeași care o făceau și după Colectiv.

Iar problemele lui Streinu-Cercel nu se încheie aici. În 2018, RISE Project a publicat o investigație prin care arăta cum pacienții care trec pragul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” pleacă, fără să știe, cu mult mai multe boli în fișă.

Asta pentru că spitalul decontează, astfel, mai mulți bani de la Casa de Asigurări.

Platforma jurnalistică nota, sub semnătura lui Victor Ilie, că inclusiv ministrul sănătății din timpul Colectiv, Nicolae Bănicioiu, care se internase pentru o gripă, dar plecase, scriptic, cu mai multe afecțiuni.

Surpriză în cazul femeii din Botoșani care a spus că ”un domn și o doamnă de la DSP” i-au oferit 3.000 de lei ca să-și treacă soțul drept mort COVID-19
Recomandări

Surpriză în cazul femeii din Botoșani care a spus că ”un domn și o doamnă de la DSP” i-au oferit 3.000 de lei ca să-și treacă soțul drept mort COVID-19

 


Un exemplu arătat de RISE era al Andreei, o româncă pentru care statul a decontat 1.000 euro în loc de 100, 7 dintre afecțiunile trecute în fișa ei de către departamentul de statistică fiind inventate. Printre ele, pneumonie, acidoză și enterocolită.

Un milion de euro de la giganții farma

Pe lângă decontări, realizate în institutul condus de Streinu-Cercel, acesta conducea și un ONG, pe nume Fundația “Matei Balș”.

Primii 7 giganți ai industriei farma donaseră către acesta, în momentul investigației, nu mai puțin de un milion de euro.

“Nimic nu poate fi pe lângă. Totul e pe calculator”, răspundea, atunci, Streinu-Cercel. În timp ce, din banii fundației, spunea el, “se finanțează diverse cercetări”.

Citeşte şi:

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 312 de noi infectări în ultimele 24 de ore

Bărbatul din Gorj care s-a vindecat de coronavirus poate fi externat, dar nu se poate întoarce în familie

De ce a fost arestată Sorina Pintea: „A demonstrat un nivel ridicat de perseverență infracțională” – Referat DNA

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor