De Mihai Niculescu,

Șoarecii care se luptă în stația metroului din Londra pentru o fărâmă de hrană au căștigat titlul de cea mai populară fotografie cu animale sălbatice din 2019 la concursul de fotografi Wildlife of the Year, relatează Business Insider.

Concursul anual este organizat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra și premiază fotografii a căror mesaj inspiră la reflecție față de rolul omului în lumea naturală și responsabilitatea noastră de a o proteja.

S-au înscris la concursul din acest an 48.000 de candidați, iar fotografii care și-au prezentat creațiile provin din 100 de țări. Primele fotografii care au trecut de selecție au fost anunțate în octombrie 209, iar publicul a avut posibilitatea să voteze imaginea favorită

Fotografia preferată a publicului, realizată de Sam Rowley, arată doi șoareci care se luptă pentru resturi de mâncare pe o platformă subterană din Londra. Bătaia rozătoarelor a durat doar o secundă, a spus Rowley. Apoi, un șoarece a apucat firimitura, și șobolanii au fugit.

Rowley a adăugat că nu i-a fost teamă să se întindă pe platforma trenului pentru a surprinde duelul șoarecilor.

„Sper că le arată oamenilor drama neașteptată găsită în cele mai obișnuite medii urbane”, a declarat fotograful.

Sursa foto: Sam Rowley / Wildlife Photographer of the Year

Citeşte şi:

Copilul de patru ani, care a murit după un tratament stomatologic, sedat cu propofol. Anestezistul de la clinica Teddy Care, cercetat pentru ucidere din culpă

După succesul cu tabletele, STS cumpără 30.000 de smartphone-uri pentru alegeri

Mircea Beuran, cercetat în arest la domiciliu pentru acuzațiile de luare de mită

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente