„Hidroxiclorochina este un medicament foarte puternic pentru anumite afecţiuni. A fost folosit cu succes şi avem motive să credem că poate fi folosit cu succes şi aici (n.r. pentru coronavirus). Avem pandemie. Avem oameni care mor acum. Dacă intrăm în laboratoare şi testăm, ia mult timp. Putem testa chiar acum pe oameni care sunt într-o situaţie gravă, care mor. Dacă merge, am făcut un lucru extraordinar. Dacă nu, ştiţi cum este, am încercat”, a spus Donald Trump într-o conferinţă de presă.

Acum o săptămână, preşedintele SUA s-a declarat susţinătorul tratamentului pentru coronavirus bazat pe hidroxiclorochină.

„Hidroxiclorochina și Azitromicin, luate împreună, au o șansă bună de a fi una dintre principalele schimbări din istoria medicinei. Sperăm ca ambele vor fi puse în folosire imediat. Oamenii mor, mișcați-vă repede și Dumnezeu să binecuvânteze pe toată lumea!”, scria Trump pe Twitter.

Pe 24 martie, un american din Phoenix – Arizona a murit, după ce a luat fosfat de clorochină, într-o încercare de a se autotrata pentru noul coronavirus.

Clorochina este aprobată pentru tratarea malariei, a lupusului şi a artritei reumatoide, dar nu a fost aprobată pentru tratarea coronavirusului.

Mai mult decât atât, experţii în sănătate au specificat că acest medicament nu trebuie ingerat în ideea că ar putea combate coronavirusul.

Citeşte şi:

Bărbat mort după ce a luat fosfat de clorochină, medicamentul indicat de Donald Trump drept posibil remediu pentru coronavirus

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate