De Cristian Otopeanu,

„Înţeleg că statele membre trebuie să ia măsuri de urgenţă pentru a face faţă crizei sanitare imediate. Însă sunt îngrijorată că unele măsuri merg prea departe. Sunt preocupată în special de situaţia din Ungaria”, a declarat
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Agerpres.

„Dacă va fi nevoie, vom lua măsuri, aşa cum am făcut şi în trecut”, a adăugat von der Leyen.

Totodată, zilele Partidului Fidesz al lui Viktor Orban în Partidul Popular European ar putea fi numărate.

Donald Tusk consideră inacceptabile măsurile adoptate în Ungaria împotriva epidemiei noului coronavirus, aşa că preşedintele PPE cere primei forţe politice din Europa să analizeze o excludere a Fidesz, a informat news.ro.

Totul, în contextul în care o lege adoptată de parlamentul de la Budapesta introduce o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare pentru răspândirea de ştiri false despre virus sau despre măsurile guvernului.

Totodată, noile dispoziţii îi vor permite premierului ungar Viktor Orban să prelungească pe termen nedeterminat starea de urgenţă în vigoare de la 11 martie, fără a mai cere aprobarea parlamentului.

Citeşte şi:

Povestea voluntarului care a curățat de unul singur toaletele murdare din internatul în care a fost băgat în carantină: “Am vrut să dau un exemplu”

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo”

Soțul ”Pacientei zero” de la spitalul din Suceava, decedată de COVID-19, spune că vinovați sunt doctorii: „Nu vă luați după «adevărul» medicilor”

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente