MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Lupășteanu

Dosarele membrilor familiei Cosma aflate la DNA Ploiești au fost preluate la DNA Central

Distribuie

Șefa interimară a DNA, magistratul Anca Jurma, a stabilit preluarea dosarelor în care sunt cercetați la DNA Ploiești membri ai familiei Cosma, la structura centrală pentru continuarea anchetelor fără alte suspiciuni.

„Ca urmare a efectuării controlului dispus la Serviciul Teritorial Ploiești, au fost identificate dosarele penale în care procurorii din cadrul Serviciului desfășoară activitatea de urmărire penală în cauze care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma și Mircea Cosma”, se arată într-un comunicat de marți al DNA.

„Cu referire la aceste dosare, în contextul punerii în mișcare a urmăririi penale și al dispunerii măsurii controlului judiciar, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, față de fostul șef al Serviciului Teritorial Ploiești, procurorul Onea Lucian Gabriel, și pentru a nu exista suspiciuni cu privire la imparțialitatea procurorilor care efectuează urmărirea penală în dosarele respective, procurorul șef al DNA Anca Jurma a dispus preluarea de către Structura centrală a acestor dosare.
Dosarele preluate urmează a fi repartizate procurorilor în vederea soluționării”, mai arată Direcția în comunicat.

Citește și Posesorul unei mașini înmatriculate în Belgia cu număr personalizat: „Circul cu ea în România din 2015. Nu mi-au spus că ar fi ilegal”

Citește mai multe despre DNA - Direcția Națională Anticorupție și familia pe Libertatea.

Comentarii