De Daria Maria Diaconu,

Bărbații și femeile, proveniți din același clan de romi, au fost condamnați pentru trafic de persoane cu minori, spălare de bani și conspirație criminală.

În total, aceștia au fost condamnați la 113 ani de închisoare, precum și interdicția de a intra pe teritoriul francez, notează Agerpres.

Procesul care a durat trei săptămâni este rodul unor investigaţii iniţiate la sfârşitul anului 2016 în faţa recrudescenţei furturilor în metroul parizian de către grupuri de adolescenţi: minori, între 11 şi 18 ani, sustrăgeau telefoane şi portofele de la pasageri, cel mai adesea pe scările metroului. În timp ce unul dintre ei distrăgea atenția victimei, un altul subtiliza obiectele pe care le dădea unui complice, înainte ca toți să fugă.

Ancheta a dus la stabilirea, în ianuarie 2017, a unei cooperări judiciare franco-române. Şase luni mai târziu, aceasta a dus la arestarea simultană, în Franţa, în România, în Spania şi în Italia, a celor mai mulţi dintre suspecţi, părinţi ai minorilor exploataţi.

Citeşte şi:

Conacul în care s-a filmat ”Felix și Otilia”, pelicula după romanul lui George Călinescu, este la un pas de prăbușire. Țiți Dumitriu a fost proprietar fictiv și a vorbit pentru prima oară pe tema asta

Vacanță în lumea Barbie! „Casa de vis” a păpușii poate fi închiriată. Cât costă o noapte de cazare

FOTOREPORTAJ | Trei luni după tragedia de la Caracal. Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri