Mergi direct la conținut »
Dragnea anunță că preluarea Palatului Elisabeta de către familia regală se va rezolva la Guvern: ”Nu vreau să interferăm”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea anunță că preluarea Palatului Elisabeta de către familia regală se va rezolva la Guvern: ”Nu vreau să interferăm”

Dragnea anunță că preluarea Palatului Elisabeta de către familia regală se va rezolva la Guvern: ”Nu vreau să interferăm”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni că susţine în continuare proiectul referitor la noul statut al Casei Regale, dar că decizia în privinţa Palatului Elisabeta va fi luată de Guvern. Premierul anterior, Mihai Tudose nu era de acord cu transferul Palatului Elisabeta către familia regală.

De Valentina Postelnicu,

Liviu Dragnea a spus, la Parlament, că nu renunță la acest proiect (privind statutul Casei Regale – n.r.)”, întrebat dacă proiectul de lege depus în Parlament, împreună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă mai este timp ca proiectul să fie adoptat până ăn luna februarie, când familia regală trebuie să elibereze Palatul Elisabeta, Dragnea a precizat că în acest caz va fi o decizie a Guvernului.

„Trebuie să fie o decizie a Guvernului, nu vreau să interferăm”, a subliniat Dragnea.

Întrebat în legătură cu faptul că fostul premier Mihai Tudose a avut o poziţie dură faţă de acest subiect, Dragnea a răspuns: „Doamna Dăncilă nu este atât de dură şi vorbeşte mai plăcut”.

Casa Regală poartă în continuare negocieri cu Guvernul, pentru a rămâne în Palatul Elisabeta, după moartea regelui Mihai, în condițiile în care legislația privind Casa Regală nu va fi adoptată, mai mult ca sigur, până pe data de 5 februarie, dată la care Familia Regală ar trebui să părăsească Palatul Elisabeta.

Potrivit lui Andrew Popper, șeful Casei Majestății Sale, acest lucru este posibil și în acest sens se poartă în continuare negocieri cu Guvernul.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

„Noi sperăm că problema se va rezolva pe termen lung prin adoptarea acestei legislații și avem toate motivele să credem că legislația privind Casa Regală va fi adoptată de Parlament. Legislația va da posibilitatea familei să rămână în această locuință. Motivul pentru care se dorește ca acest palat să rămână în folosința Casei Regale este pentru activitățile publice care se desfășoară aici. Acest imobil este folosit doar într-o mică măsură ca o locuință și este folosit în marea lui majoritate pentru organizarea de evenimente publice care au foarte multă importanță. Au fost zeci de evenimente aici la care au participat instituții de stat, membri ai societății civile, au fost aici capete incoronate și șefi de stat”, a spus Andrew Popper, într-un interviu pentru Antena 3.

Citește și: REPORTAJ/ Autoritățile l-au lăsat de izbeliște opt ani. Un cămin de batrâni a fost reconstruit de oameni cu suflet mare

Close
Închide
  Close