De Valentina Postelnicu,

Liviu Dragnea spune că este „încă o încercare disperată şi eşuată de a prelua cu japca o instituţie a statului”.

„Aşa vor să ia cu japca şi Guvernul şi Parlamentul României. (…) Ăsta e stilul lui Iohannis, aşa cum a luat cu japca şi casele din Sibiu aşa vrea sa ia cu japca şi aceste instituţii”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele PSD a mai spus că „o coincidenţă în care nu crede nimeni” este chemarea vicepreşedintelui Ileana Mihălcescu, la DNA, în cursul dimineţii, în timp ce pentru ceilalţi doi vicepreşedinţi de la PSD se cerea revocarea din funcţie.

„Nu e prima dată când au cerut revocarea. Azi am văzut o încercare disperată și eșuată de a prelua o instituție a statului, cu japca, dincolo de lege si forțând legea. Nu poți supune la vot ceva ce încalcă regulamentul”, a spus el.

E stilul lui Klaus Iohannis, a lansat Dragnea un nou atac la adresa președintelui țării.

„Are atitudini dictatoriale și vrea o putere absolută. Ăsta este președintele nostru, Iohannis zapciul”, a spus el.

„De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali și unii foști membri PSD se tot lăudau că-l au în spate pe Klaus Iohannis, care împinge lucrurile și care îi protejează pe toți și-i încurajează să se mobilizeze pentru a da jos Guvernul, pentru a lua cât mai mulți membri PSD, pentru a revoca conducerea Camerei Deputaților”, a spus Dragnea.

Întrebat ce legătură are Klaus Iohannis cu demersul parlamentarilor opoziției, Dragnea a răspuns: „Nu se întâmplă nimic fără coordonarea lui Klaus Iohannis”.

Dragnea mai spune că nu se teme de o eventuală moțiune de cenzură a opoziției: „Ne tot amenință cu moțiunea de cenzură. Când o să o depună? După Crăciun?”

Dragnea l-a acuzat pe fostul social-democrat Marian Neacşu că a pus la cale revocarea sa din funcţie, împreună cu liberala Raluca Turcan.

„E un plan făcut de Marian Neacşu, cu doamna Turcan, se laudă de câteva zile cu asta, şi spuneau că e un plan de Oscar, care nu are legătură cu legea”, a afirmat Dragnea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citeşte şi: Conflict de interese de 3.600 de euro pe zi. Complexul Energetic Oltenia angajează fără licitaţie aceeaşi firmă pusă să recupereze datorii de la gigantul energetic

Povestea cutremuratoare a tenismenei care s-a confruntat cu abuzurile groaznice ale tatălui său. A fost la un pas să se sinucidă în urmă cu mai mulți ani
GSP.RO

Povestea cutremuratoare a tenismenei care s-a confruntat cu abuzurile groaznice ale tatălui său. A fost la un pas să se sinucidă în urmă cu mai mulți ani