De Cristian Anton,

”Din perspectiva marketingului electoral, se întâmplă un lucru normal. Cel care stă mai bine nu are niciun interes să se întâlnească cu unul care stă mult mai prost”, a spus Borțun.

Specialistul consideră că totul este un calcul al PNL, bazat pe câștig și pierdere.

”Clar este doar o problemă de marketing, de cine câștigă și de cine pierde, nu de valorile democrației”, consideră specialistul.

”Iohannis nu are ce discuta cu Dăncilă, pentru ce să se ducă la o întâlnire? Eventual să ia lovituri sub centură, pentru că nu știm ce întrebări o să-i pună în gură lui Dăncilă consilierii ei. Este o lipsă reciprocă de încredere între cei doi candidați”, a declarat Dumitru Borțun.

Borțun: Prima dată după 1989 când nu avem dezbatere între candidați, va fi frustrant

Potrivit specialistului, ”din marja aceea de 20% nehotărâți pentru turul 2, trei sferturi ar vota cu Iohannis”, de unde se vede iar că șeful statului nu are niciun interes să aibă o dezbatere electorală.

Vorbind despre faptul că va fi prima dată după 1989 când nu va exista o dezbatere electorală între candidații la președinție, Dumitru Borțun crede că o astfel de întâlnire ”ține de ritualul democratic”.

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'
Recomandări

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'

”Democrația este o formă de cultură, de ideologie, care are nevoie de ritualurile sale, iar dezbaterea electorală era unul din acestea. E nevoie de repetibilitate. Anul ăsta au venit însă și au spus ”sorry, nu vom avea dezbatere electorală”. Va fi frustrant. Ține de o așteptare foarte înaltă a publicului, care are nevoie de așa ceva, să simtă că e băgat în seamă”, a declarat Borțun.

Există un electorat foarte redus motivat de un sistem de valori. Cei mai mulți nu țin cont de politică, votează doar un personaj, pe cel care îi intră mai des în casă

Dumitru Borțun:

Dumitru Borțun explică și cum ar putea profita PSD de faptul că Iohannis refuză o confruntare electorală.

”PSD ar putea stabili o strategie de victimizare, pe care deja o aplică, cu discursuri de genul ”vai, uitați, ditamai plăvanul de doi metri și nu vrea să se întâlnească cu o femeie, singura care luptă cu bărbații”, e posibil astfel să mai rupă o parte din electoratul nehotărât. Însă doar câteva puncte, nu are cum să câștige”, a mai spus Borțun.

”Cei doi candidați sunt paradigme total diferite, nu are ce să vorbească Iohannis cu Dăncilă, ar fi dialogul surzilor. După ce ai criticat-o trei ani, pe ea și PSD, te duci acum să dezbați? E limpede că sunt din filme diferite”, a concluzionat specialistul.

Citeşte şi:

Munca nevăzută din spatele recordului celor 675.000 de voturi din diaspora

Update: Marius Baciu a fost eliberat! Prima reacție. Antrenorul echipei lui Dragnea Junior, reținut de trupele DIAS direct pe stadion. Momentul când e băgat în dubă

Cum s-a împărțit societatea românească în scrisori deschise și avertismente de boicot al votului față de decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu discuta cu rivala sa

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci