Mergi direct la conținut »
Un echipaj de ambulanță din Iași a fost agresat de rudele unui pacient, pentru că a ajuns după 3 ore. Cum au motivat medicii întârzierea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un echipaj de ambulanță din Iași a fost agresat de rudele unui pacient, pentru că a ajuns după 3 ore. Cum au motivat medicii întârzierea

Un echipaj de ambulanță din Iași a fost agresat de rudele unui pacient, pentru că a ajuns după 3 ore. Cum au motivat medicii întârzierea

Echipajul unei ambulanțe a fost agresat de fiul unui pacient, pentru că ajuns la aproape trei ore de la solicitare. Medicii au mers mai întâi să ajute un bebeluș de 3 luni, dar acest lucru nu a contat pentru rudele bolnavului la care au ajuns cu întârziere.

De Mihai Niculescu,

În urma unui apel la numărul de urgenţă, o ambulanţă cu asistent a fost trimisă în satul Rediu din comuna Scânteia, pentru a transporta la spital un bărbat în vârstă de 55 de ani căruia i se făcuse rău. Familia bolnavului i-a întâmpinat însă cu ostilitate pe cei de la ambulanţă, pe care i-au acuzat că au ajuns târziu la caz.

Într-un acces de furie, băiatul pacientului, aflat în stare de ebrietate, l-a lovit cu pumnii în faţă şi cap pe şoferul SAJ. Victima a anunţat Poliţia, şi a depus plângere împotriva agresorului. „În cauză a fost deschis dosar penal pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe“, a precizat Ioana Buştiuc, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Conducerea SAJ Iaşi a început şi o anchetă internă în acest caz, care a stabilit că echipajul a primit două solicitări simultan, una pentru a prelua un copil de trei luni din Mironeasca, cu dispnee şi febră, şi cealaltă către pacientul de 55 de ani cu diabet zaharat. Echipajul a preluat primul apel la indicaţia dispeceratului.

Solicitarea bărbatului de 55 de ani a fost înregistrată la ora 18.04, echipajului i-a fost transmisă la 18.58, a plecat către cele două cazuri la ora 19.01, a ajuns la locul solicitării la ora 20.44, iar în jurul orei 21 a fost agresat fizic şi verbal.


Citește și: VIDEO Interviu | Tatăl e pesedist din 1990 și primar în Roșiori, fiul a aderat la partidul lui Cioloș. Amândoi cred că „problema României sunt liderii incompetenți!”


 

Close
Închide
  Close