De Răzvan Dumitru,

Realizatorii italieni au amintit, în mod special, despre titlurile academice și diplomele însușite în chimie, cu toate că nu avea studii și niciun fel de pregătire în acest domeniu.

Una dintre edițiile „Il falco e il gabbiano” (Șoimul și pescărușul) de la Radio24 a fost dedicată Elenei Ceaușescu, soția fostului dictator comunist Nicolae Ceaușescu, care a condus destinele României în perioada 1965 – 1989.

„Elena Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, a fost adevărata minte perversă și sadică a regimului comunist din România”, au precziuat realizatorii emisiunii postului de radio din Italia, conform rotalianul.

Italienii au vorbit despre puternica dorință a Elenei Ceaușescu de a fi „onorată și venerată”.

„Însetată de putere mai mult decât soțul ei, Elena Ceaușescu avea o puternică dorință de a fi cunoscută și recunoscută, onorată și venerată! În realitate semi-analfabetă, odată ce ajunge la putere i se acordă o diplomă în chimie obținută în urma unui examen la care nimeni nu a asistat vreodată. Devenită viceprim-ministru al României, apoi președinte al Comitetului Științific din țara sa, pentru ea nu este deajuns, dorește și recunoașterea internațională. I se acordă pe bani grei, diplome onorifice de la cele mai prestigioase universități din lume”, este modul în care realizatorii emisiunii radio au descris-o pe Elena Ceaușescu.

„Orbită de putere și ambiție, Elena Ceaușescu a fost mintea din spatele celor mai mari masacre ale dictaturii comuniste din România”

Deși absolvise doar clasele primare, Elena Ceaușescu a fost aleasă membru al Academiei Române în 1974, ultimul acceptat până la Revoluție.

Istoricul Lucian Boia scrie în „România, ţara de frontieră a Europei”: „Studiile Elenei Ceauşescu se rezumă la clasele primare. Avea să devină însă inginer chimist, doctor în chimie şi, în sfârşit, academician. În faza ei de maximă ascensiune intelectuală, numele i se pronunţa invariabil: «Academician Doctor Inginer Elena Ceauşescu»”.

Un statut al Academiei Române prevede că sunt excluși membrii care au condamnări penale. Așa se face că Elena Ceaușescu a fost exclusă post-morterm, în prima ședință a Academiei Române din 1990.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Află câți bărbați i-au trecut prin pat Elenei Ceaușescu. S-a iubit cu medicul familiei și cu unchiul lui Ion Iliescu.


Citește și:

Trei frați pompieri și grădina lor zoologică! Au transformat curtea casei părintești într-un adăpost pentru animale

Estul trage tare să ajungă Vestul! Premieră într-un oraș din România: Suceava trece la taxiuri electrice | FOTO

Pot sau nu medicii să fie voluntari în spitale? Pacienții vor resimți lipsa lor, pentru că aceștia acopereau o parte din servicii


 

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă