Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Mecanismele rețelei de hoți minori care a speriat Franța. ”Antrenorii” își exportau copiii după ce-i testau în stradă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV / Mecanismele rețelei de hoți minori care a speriat Franța. ”Antrenorii” își exportau copiii după ce-i testau în stradă

Zeci de copii înregimentați într-o rețea de infractori condusă chiar de părinții lor a făcut ravagii aproape un an în Paris, în Iași și prin Roman. Pentru ca furturile și spargerile să fie întotdeauna un succes, micii infractori erau antrenați de hoți cu ”etichetă” retrași în linia a doua a lumii borfașilor. După un stagiu de câteva luni, în care învățau de la ”profesorii” lor cum să deschidă cu ochii închiși un geam termopan, o yală sau să deprindă agilitatea de a subtiliza un portofel în doar câteva secunde, puștii ”premianți” erau trimiși la ”export”, în capitala Franței, pentru lovituri în monedă europeană.

De Cristian Burcioiu,

Ca să stea departe de aresturi și de pușcării, infractori versați de prin zona Moldovei – ”clienți” vechi ai judiciariștilor – s-au ”pensionat” și au pus pe picioare o rețea de infractori formată din propriii copii! Puști care nu răspund penal, dar pot foarte bine să fie trimiși la furat din buzunare sau la jefuit magazine! Investigatorii Poliției Române și procurorii DIICOT care le-au urmărit fiecare mișcare timp de aproape un an vorbesc de peste 70 de copii care, de-a lungul timpului, au fost instruiți în tabere de romi, în comunități închise din zonele Iașiului și ale orașului Roman și puși apoi să fure din gențile oamenilor și să dea spargeri în numele ”familiei”.

Micii infractori exersau deschisul ușilor, al yalelor și escaladarea zidurilor caselor sub îndrumarea hoților profesioniști, cu ”etichetă”, care le erau ”profesori”

Ca la orice ”academie” care se respectă, hoții care-și antrenau odraslele pentru orice tip de infracțiune – mai puțin cele cu violență pentru că pe copii oricum nu-i ajuta fizicul – s-au dotat cu material didactic. Ferestrele caselor lor, inclusiv cele de tip termopan, și yalele ușilor erau folosite pentru antrenamentul zilnic al micilor bandiți.

”Sub îndrumarea unui hoț experimentat, copiii trebuiau să exerseze deschiderea unei uși sau a unui geam. Repetau de sute de ori până când le ieșea. Escaladările zidurilor, intrările prin locuri foarte înguste erau și ele exersate pentru situații în care erau trimiși să spargă societăți comerciale. Apoi, copiii își dădeau examenul în stradă, tot sub supraveghere. Cei mai buni erau trimiși în Franța, unde era celălalt capăt al grupării, și puși să fure”, ne-au dezvăluit surse judiciare.  

Copiii erau antrenați să fure un portofel în doar câteva secunde, dar învățau și psihologia hoțului

Furtul unui portofel din buzunar sau cotrobăitul în ”orb” în geanta unei femei, lovituri extrem de riscante pentru hoțul care acționează în public, în văzul tuturor, erau capitole speciale care se ”predau” în cele mai mici amănunte în ”academia” micilor infractori, rețea de bandiți pusă pe picioare în zona Moldovei.

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”
Recomandări

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”

 

”Sub presiunea timpului măsurat cu asprime chiar de hoțul supraveghetor, puștiul trebuia să-și dovedească abilitățile în a extrage (n.r. – portofelul) care putea fi la (n.r. – buzunar interior) sau la (buzunar exterior). Erau învățate nu numai furtul în sine, modul de acțiune, ci și elemente de psihologie a hoțului: cum să distragă atenția victimei, cum să lucreze în echipă, cum să simtă o pradă și, firește, cum să scape de obiectul furat dacă ajunge la ananghie”, au adăugat surse apropiate anchetei.

Infractorii ”premianți” erau trimiși la furat în capitala Franței și cazați în tabere de romi

Cei care treceau absolut toate testele – cele de la antrenamente și cele din stradă – și dovedeau că mai nimic nu le poate sta în cale în timpul unui jaf îndreptat asupra unui magazin sau în timpul unui furt care viza un portofel sau o geantă făceau pasul înspre Europa. Cu autoturismele erau duși de părinții lor în Franța, unde li se făcea loc în echipa care acționa acolo, în capitala Franței. Puștii pregătiți pentru infracțiuni erau cazați în tabere de romi, unde polițiile locale intră foarte greu și numai atunci când este vorba despre violențe extreme.

”Ancheta vizează și modul în care copiii au fost scoși din țară. Există suspiciuni că nu toți au ajuns legal acolo, în  taberele de romi”, ne-au dezvăluit aceleași surse.

Zeci de persoane din rețeaua internațională au fost deja audiate în România

În România, perchezițiile efectuate de polițiștii ieșeni de la Crimă Organizată și de procurorii DIICOT vizează 25 de adrese din Iași, Roman și județul Prahova. În total, sunt vizate 120 de persoane, dintre care 70 de copii, care fac parte din rețeaua internațională de mici infractori care a acționat în România și în Paris, capitala Franței. Încă de ieri, zeci de persoane au trecut prin birourile investigatorilor, pentru a răspunde la întrebările procurorilor și ale polițiștilor de la Crimă Organizată.

Close
Închide
  Close