Mergi direct la conținut »
Facebook ar putea fi amendată cu 3 miliarde de dolari pentru încălcarea vieții private
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Facebook ar putea fi amendată cu 3 miliarde de dolari pentru încălcarea vieții private

Facebook ar putea fi amendată cu 3 miliarde de dolari pentru încălcarea vieții private

Facebook ar putea fi amendată cu o sumă între 3 și 5 miliarde de dolari în SUA pentru încălcarea vieții private, în urma unei investigații a Federal Trade Commision (FTC - Comisia Federală pentru Comerț).

De Daniel Ionașcu,

Compania a pus deoparte o sumă de 3 miliarde de dolari, menită să acopere ”o estimare rezonabilă a sumei pe care va trebui să o plătească Comisiei Federale pentru Comerţ pentru nerespectarea unui ordin referitor la respectarea vieţii private a utilizatorilor”, a anunțat Facebook odată cu prezentarea rezultatelor financiare.

Aceasta ar urma să fie cea mai mare amendă dată vreodată de către FTC.

Investigația FTC vine în contextul scandalului Cambridge Analytica, atunci când o firmă de marketing politic a accesat datele a 87 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Numai că acest scandal a venit după ce Facebook mai fusese o dată investigată de FTC, iar la acel moment semnase un acord pentru implementarea unor măsuri care să protejeze utilizatorii.

Or, scandalul Cambridge Analytica a arătat că Facebook nu a făcut destul pentru a apăra viața privată.

Chiar și cu această sumă pusă deoparte, Facebook a raportat un profit net de 2,43 miliarde de dolari în primul trimestru, la venituri de 15,1 miliarde de dolari, în urcare cu 26% față de același interval al anului trecut.

Fără banii de amendă, profitul net ar fi fost de 5,43 miliarde.

Chiar dacă a fost implicată în tot felul de scandaluri, Facebook produce în continuare profituri mari.

O altă amendă, de 1,63 miliarde de dolari, ar putea fi primită de Facebook după ce conturile a 50 de milioane de oameni au fost accesate.

Close
Închide
  Close