Mergi direct la conținut »
Misterios caz de dispariție, rezolvat după aproape 30 de ani de un copil de 13 ani cu o cameră GoPro!
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Misterios caz de dispariție, rezolvat după aproape 30 de ani de un copil de 13 ani cu o cameră GoPro!

Misterios caz de dispariție, rezolvat după aproape 30 de ani de un copil de 13 ani cu o cameră GoPro!

Max Werenka, un tânăr canadian de 13 ani, a rezolvat misterul unei dispariții în timp ce se plimba cu barca pe un lac. De 27 de ani, nimeni nu mai știa nimic de Janet Farris, o femeie de 70 de ani din Vancouver.

De Dragoș Tănase,

Atunci, aceasta plecase cu mașina sa, o Honda Accord neagră din 1986, la o nuntă din provincia Alberta.

Luna trecută, adolescentul se plimba cu barca pe Lacul Griffin, lângă Revelstoke, o localitate situată în provincia British Columbia din Canada, amplasată în Munții Stâncoși. El se afla cu niște oaspeți la cabana părinților săi.

Însă detaliul care a făcut diferența a fost camera sa GoPro, în timp ce se afla la trei metri de țărm, care a reperat o mașină scufundată la aproximativ cinci metri adâncime, relatează cbc.ca.

FOTO: Royal Canadian Mounted Police (RCMP)

Băiatul a alerta imediat autoritățile, care au scos autoturismul din apă și astfel au descoperit cadavrul femeii, care zăcea acolo încă din toamna anului 1992. Identificarea s-a făcut după plăcuța de înmatriculare.

Familia sa a bănuit – de-a lungul anilor – că aceasta suferise un accident auto, dar polițiștii nu au găsit nicio urmă, a ei sau a mașinii. De altfel, se și resemnaseră cu situația.

În cele din urmă, descoperirea băiatului i-a oferit un răspuns familiei victimei.

„Cred că cel mai rău lucru a fost să nu știu. Am presupus că poate a ieșit de pe drum sau a adormit sau a încercat să evite un accident sau un animal pe drum”

George Farris (62 de ani), fiul lui Janet:

El a mai spus că rămășițele mamei sale vor fi incinerate și așezate alături de soțul ei, care a murit în 1984.

Mama lui Max Werenka, Nancy , spune că este mândră de fiul ei, care încă procesează cele întâmplate, iar gândurile lor se îndreaptă către familia Farris.

FOTO: Royal Canadian Mounted Police (RCMP)

Close
Închide
  Close