MENIU CAUTĂ
12 Ian. 2018 15:27

Focar de pestă porcină africană, confirmat de ANSVSA într-o gospodărie din Satu Mare

Distribuie

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat de ANSVSA într-o gospodărie din comuna Micula, județul Satu Mare. Imediat după apariția cazurilor de îmbolnăvire, autoritățile sanitar-veterinare au impus restricții și au prelevat probe, care au fost trimise la analiză. După confirmarea diagnosticului, cei 13 porci au fost uciși și incinerați.

Potrivit ANSVSA, după sacrificarea animalelor întreaga gospodărie a fost dezinfectată, precum și aleile, perimetrele, ustensilele şi obiectele posibil contaminate.

De asemenea, a fost făcut recensământul porcilor aflați în apropierea gospodăriei afectate și au fost stabilite zona de protecție și de supraveghere în jurul focarului, precum și  planul de acțiune pentru instituirea măsurilor specifice de control al bolii.

În același timp, ANSVSA a notificat structurile de la nivel național și din cadrul Uniunii Europeane, precum şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor, despre confirmarea acestui focar de pestă porcină africană pe teritoriul României.

Citește și: RADET bagă aeroterme în spitale și-n școli. Rețeua a ajuns 'ciur', avariile sunt tot mai dese

Citește mai multe despre pestă porcină africană și Satu Mare pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii