Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

FOTO&VIDEO – Mai multe case și gospodării inundate și mașini blocate în aluviuni într-o suburbie a municipiului Vaslui

Cel puțin o casă și trei gospodării din Brodoc, suburbie a municipiului Vaslui, au fost inundate, marți, în urma unei viituri formată ca urmare a cantității mari de precipitații căzute într-un interval scurt de timp, peste 40 de litri în doar 40 de minute. În aceeași localitate, două autoturisme au rămas blocate pe șoseaua principală în aluviunile aduse de torenți de pe versanți, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru salvarea persoanelor surprinse într-unul din autovehicule.

De Theodor Istrate,

O nouă rupere de nori a creează probleme localnicilor din suburbia Brodoc, situată la doi kilometri de municipiul Vaslui, după ce cantitățile mari de apă și aluviuni aduse de torenți de pe versanți au acoperit șoseaua pe o porțiune de peste 50 de metri în zona școlii din localitate. Ca un prim efect, un autoturism, condus de o profesoară, și o autoutilitară de 3,5 tone, în care se aflau trei persoane, au rămas blocate în trafic din cauza cantităților mari de mâl și pietriș adunate pe șosea. Dacă femeia aflată la volan a reușit să iasă din mașină la timp, șoferul și cei doi pasageri din celălalt autovehicul au rămas blocați în mijlocul viiturii, fiind salvați de către pompierii care intervin în zonă.

”Acționăm cu patru autospeciale și două motopompe pentru înlăturarea efectelor viiturii. De asemenea, și autoritățile locale intervin cu două utilaje cu care îndepărtează aluviunile de pe șosea”, a declarat, marți, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Pe lângă șoseaua blocată, o locuință și trei gospodării din zona școlii au fost inundate, prin unele curți formându-se adevărate râuri. Forțele de intervenție evacuează apa cu motopompele, în timp ce traficul se menține în continuare blocat în zonă.


Citește și: FOTOREPORTAJ DOCUMENTARIA/ Retrospectiva unui eveniment istoric. Papa Francisc, 3 zile de vizită în România, în 36 de fotografii


Close
Închide
  Close